Roku 3 Streaming Media Player Review

Om du inte vet vad Roku handlar om kan det helt enkelt definieras som en internetbaserad mediaströmningsenhet som låter dig titta på onlineinnehåll på TV: s stora skärm.

Beroende på din plats (USA, Kanada, Storbritannien) kan Roku 3 ansluta dig till var som helst från 450 till 2 000 onlinemedieströmningskanaler, av vilka många är gratis.

Roku 3 granskning

Den aktuella utgåvan av Roku, känd som Roku 3, anses allmänt vara en av de bästa streaming mediaspelarna på marknaden och konkurrerar med Amazon Fire TV, Apple TV, Xbox One och Google Chromecast.

Formfaktor

Storlek: 89 x 89 x 25 mm tjock
Vikt: 170 gram

Roku 3 är en söt liten enhet med rundade kanter, vilket är en liten förändring från tidigare versioner som saknade kurvorna. Enheten är glänsande svart i färg, med undantag för en liten 'Roku' etikett på sidan, som är lila i färg.

På baksidan av Roku hittar du en Ethernet-port, HDMI-utgång, Micro-SD-plats och en nätkontakt. Det finns också en USB-port på sidan av enheten.

Roku har icke-slipd gummi i botten, detta hjälper den att hålla sig fast och förhindrar att den glider.

Roku 3 Remote

Det mest utmärkta med Roku 3-fjärrkontrollen är dess privata lyssningsläge. Detta kan nås genom att helt enkelt ansluta hörlurarna till det inbyggda hörlursuttaget på fjärrkontrollen.

När hörlurarna har anslutits till fjärrkontrollen kommer din TV att stängas av - när du kopplar ur hörlurarna kommer TV: n tillbaka till sitt högljudda jag!

Detta är en riktigt användbar funktion som kan låta dig titta på TV eller lyssna på musik utan att störa andra i huset.

Fjärrkontrollen har en volymkontrollknapp, som bara fungerar i hörlurarläge, du kan inte använda den här för att styra volymen på din TV-apparat.

Roku-fjärrkontrollen är också utrustad med Wii-liknande rörelseavkänningsteknik och spelklara knappar. Detta betyder att du kan använda fjärrkontrollen som en Wii-mote och spela familjevänliga spel som Wheel of Fortune, Jeopardy och andra.

USB uttag

Roku 3 har en USB-port som ger användare möjlighet att spela videofiler från alla USB-enheter som ett USB-minne eller en bärbar hårddisk.

USB-porten har begränsningar när det gäller filformat som stöds. För videor är filformatet som stöds begränsat till MKV- och MP4-video, medan stillbilder är begränsade till GIF-, JPEG- och PNG-bilder.

Ljudstöd är jämförelsevis bättre - Du kan spela MP3-, FLAC-, AAC-, WAV- och WMA-filer. Förvänta dig dock inte att Roku 3 ska spela DRM-skyddade filer (Digital Rights Management).

Roku 3 Användargränssnitt

Roku 3 har ett vänligt användargränssnitt med snyggt organiserade menyer. Roku har använt högkvalitativ grafik vilket gör att animationerna ser bra ut och bidrar till en behaglig användarupplevelse.

Med så många kanaler hittar du behovet av att organisera och gruppera dem. Med Roku kan du organisera och gruppera kanaler i filmer, TV, spel eller Mina kanaler, så att du enkelt kan hitta alla dina kanaler.

En annan användbar funktion i Roku 3 är dess nyligen tillagda förmåga för röstsökning. Detta gör att du kan söka i flera tjänster efter en film, video eller ett TV-program med röstkommandon.

Till exempel kan du söka efter något som "How I Met Your Mother" och Roku kommer att lista avsnitt tillgängliga på Amazon Instant Video, Hulu Plus, Netflix och andra.

Så här ställer du in Roku 3

Roku 3 är ganska lätt att installera, förutsatt att du har en HDTV och höghastighetsinternetanslutning. Du behöver också en bärbar dator, smartphone eller en surfplatta för att skapa ett gratis Roku-konto.

  • Packa upp enheten och anslut den till en strömförsörjningskälla (ditt vägguttag)
  • Anslut Roku till din tv-apparat med en HDMI-kabel

Enheten börjar starta upp och uppmanar dig att välja om du vill använda en trådlös eller trådbunden nätverksanslutning.

Du kan ansluta Roku 3 till ditt modem om du föredrar att använda en kabelanslutning.

Om du väljer trådlöst börjar enheten leta efter WiFi-nätverk och visar en lista över WiFi-nätverk som den har upptäckt. Välj ditt WiFi-nätverk i listan och ange ditt nätverkslösenord.

När enheten är ansluten till nätverket visar enheten en fyrsiffrig aktiveringskod på din TV-skärm. Du behöver den här koden för att länka din enhet till ditt Roku-konto.

Skapa Roku-konto och registrera enheten

Gå till roku.com och följ bara anvisningarna för att skapa ditt konto och ange den fyrsiffriga koden som visades på din TV.

När du anger koden blir du ombedd att lägga till betalningsinformation, i fall du vill köpa en kanal eller ett spel i framtiden. Du kan inte gå förbi detta steg, även om du senare kan välja att ta bort betalningsinformationen.

När kontot har skapats och din enhet är länkad till kontot, börjar Roku automatiskt att ladda ner kanaler som du valde under kontoprocessen.

Varför Roku 3

Roku har enligt uppgift det högsta urvalet av gratis- och premiumkanaler jämfört med någon mediaströmningsenhet på marknaden.

Alla stora spelare som Netflix, Amazon Instant Video, Hulu Plus, Vudu, Pandora och Spotify är tillgängliga på Roku, förutom massor av andra som PBS, Crackle, MLB och andra.

Med Roku kan du praktiskt tagna kabelfri och spara pengar. Roku har kanaler för allt från Live News, Filmer, Sport och Musik till informativa och motiverande kanaler som TED Talks.

Det finns massor av gratiskanaler på Roku, men premiumkanaler som Netflix och Amazon Videos är inte så dyra och du kan använda dem på Roku 3.

Du kan prenumerera på Netflix för så lite som $ 7, 99 per månad och Amazon Prime kostar bara $ 99 / år, samtidigt som du levererar gratis frakt på alla dina inköp och massor av digitalt innehåll - filmer, TV-program, musik, spel, videor, böcker och mer tillgängligt på Amazons enorma ekosystem.

Du kan köpa Roku 3 Media Player med röstsökning från Amazon

Bildkälla : roku.com