Hur du inaktiverar Google Chrome Auto-inloggning

Funktionen för automatisk inloggning i Google Chrome loggar automatiskt in dig i Chrome-webbläsaren när du loggar in på något annat Google-konto som Gmail eller YouTube. Nedan hittar du stegen för att inaktivera Google Chrome Auto-inloggning.

Inaktivera Google Chrome Auto-inloggning

Tidigare var det möjligt att förbli inloggad på Google Chrome samtidigt som man var inloggad på andra Google-tjänster som Gmail, Drive och YouTube med hjälp av ett annat Google-konto.

Men med början med version 69 av Chrome-webbläsaren märkte användare att de automatiskt loggar ut från Chrome-webbläsaren så snart de loggade in på Gmail eller YouTube med ett annat Gmail-konto.

Med version 71 av Chrome-webbläsaren rapporterade användare att de automatiskt är inloggade i Chrome-webbläsaren, när de loggade in på Gmail, Google Drive eller YouTube.

Det enklaste sättet att komma ur hela den förvirrande installationen är att stänga av funktionen för automatisk inloggning i Google Chrome och detta förhindrar att Google Chrome automatiskt loggar in dig.

Steg för att inaktivera Google Chrome Auto-inloggning

Alternativet att inaktivera funktionen för automatisk inloggning i Google Chrome är endast tillgängligt i version 70 av Chrome-webbläsaren. Se till att du använder Chrome 70 eller en nyare version av Chrome-webbläsaren.

Du kan kontrollera / uppdatera versionen av Chrome på din dator genom att klicka på 3-punkts Chrome-menyikonen> Hjälp> Om Google Chrome.

När du har kontrollerat / uppdaterat Chrome följer du stegen nedan för att inaktivera funktionen för automatisk inloggning i webbläsaren Google Chrome.

1. Klicka på Chrome-menyikonen med tre punkter längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Inställningar i rullgardinsmenyn.

2. På Chrome Settings-skärmen bläddrar du ner till botten av skärmen och knackar på Advanced.

3. Avaktivera Tillåt Chrome-inloggningsalternativ på avsnittet "Sekretess och säkerhet" på den avancerade skärmen.

4. Starta Chrome-webbläsaren igen för att spara den här ändringen i Chrome-webbläsarinställningarna på din dator.

När Chrome-webbläsaren startar om igen kommer du att logga ut från Chrome-webbläsaren.

När du har inaktiverat Google Chrome Auto-inloggning kan du logga in på Gmail, YouTube, Docs och andra Google-konton utan att onödigt logga in på Chrome Browser.