Hur du aktiverar eller inaktiverar JavaScript i Internet Explorer

Om du inte kan logga in på vissa webbplatser och hitta webbplatsmenyer trasiga eller inte fungerar, är det troligt att JavaScript har inaktiverats i din webbläsare. Nedan hittar du stegen för att aktivera eller inaktivera JavaScript i Internet Explorer.

Aktivera JavaScript i Internet Explorer

Ibland kan JavaScript av misstag inaktiveras i Internet Explorer och du kan hitta webbplatsens menyer som inte fungerar eller webbplatser som inte tillåter dig att logga in. I sådana fall kan du aktivera JavaScript i Internet Explorer genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Internet Explorer på din dator

2. Klicka på kugghjulsikonen och klicka på Internetalternativ i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på fliken Säkerhet och klicka sedan på Anpassad nivå ... -knapp.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och aktivera Active Scripting.

5. Klicka på OK och starta om datorn

När din dator startar om kommer JavaScript att aktiveras för alla webbplatser som du surfar med Internet Explorer på din dator.

Inaktivera JavaScript i Internet Explorer

Om en viss webbplats laddas långsamt och fastnar flera gånger bör du kunna förbättra surfhastigheten för den specifika webbplatsen genom att inaktivera JavaScript i Internet Explorer.

1. Öppna Internet Explorer på din dator

2. Klicka sedan på Gear-ikonen och klicka sedan på Internet-alternativ i listrutan.

3. Klicka på fliken Säkerhet och klicka sedan på Anpassad nivå ... -knapp.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och inaktivera Active Scripting.

5. Klicka på OK och starta om datorn

När din dator har startats om kommer JavaScript att inaktiveras för alla webbplatser du surfar med Internet Explorer på din dator.

Som nämnts ovan måste du vara medveten om att inaktivering av JavaScript kan göra webbplatser med begränsad funktionalitet, bryta webbplatsmenyer och hindra dig från att logga in på webbplatsforum.