Hur man hittar IMEI utan telefon

När din mobiltelefon går vilse eller blir stulen kan du behöva sitt IMEI-nummer för att lämna in en polisanmälan eller för att bevisa att telefonen verkligen är din. Det finns många ställen att hitta detta nummer, inklusive dess förpackning och från din mobiltelefonleverantör. IMEI är verkligen telefonens serienummer och det kan inte ändras utan specialutrustning, även om någon byter ut SIM-kortet. Din mobilleverantör kan lägga till IMEI-numret i en internationell svartlista för att hindra någon annan från att aktivera telefonen och kanske till och med kunna använda det för att spåra telefonens plats.

Förpackning och kvitton

Leta upp originalförpackningen eller förpackningen för telefonen och leta efter IMEI-numret på en klistermärke som är fäst på utsidan. IMEI-numret består av 15 siffror och får inte märkas. Det visas vanligtvis nära en streckkod. Hitta det ursprungliga kontraktet eller kvittot för telefonen om du inte hittar förpackningen. IMEI-numret bör anges.

Från din mobilleverantör

Kontrollera din tryckta månadsräkning eller ditt kontoutdrag online. Många tjänsteleverantörer listar IMEI-numret på själva uttalandet. Om du inte hittar det här, kontakta kundsupport på företaget som tillhandahåller din mobiltjänst. I de flesta fall finns IMEI-numret redan i deras databas och företaget kan avbryta tjänsten till telefonen om den går förlorad eller blir stulen.

Android-telefoner

Om du har en Android-telefon som du har synkroniserat med Google kan du hitta ditt IMEI-nummer på din Google Dashboard-webbplats (länk i Resurser). Logga in med samma konto som du använde för att synkronisera telefonen och klicka sedan på "Android" för att visa en lista över alla registrerade enheter. Googles visar IMEI-numret för varje enhet.

Apple iPhones

Om du har en iPhone som du har synkroniserat med iTunes kan du hitta IMEI-numret på din dator. Starta iTunes och välj "Inställningar" i menyn Redigera eller iTunes. Välj fliken "Enheter" och håll sedan muspekaren över listan för din iPhone. IMEI-numret visas i en popup-ruta.

Tips

Om du fortfarande har telefonen kan du vanligtvis hitta IMEI-numret genom att slå "* # 06 #" eller genom att markera klistermärket under batteripaketet.