Hur man lägger en GIF under din titel på Tumblr

De flesta Tumblr-teman ger dig valet mellan antingen en vanlig textrubrik eller en rubrikbild högst upp på din blogg, vilket tvingar dig att välja mellan stil och verktyg. Men med lite kodning till ditt temas HTML kan du infoga en bild - till och med en GIF-bild - under din vanliga titel, så att du kan få det bästa av två världar.

Ladda upp din GIF till Tumblr-webbplatsen med Tumblrs statiska uppladdningssida (länk i resurser) och kopiera sedan webbadressen som visas efter uppladdningen. Håll bildstorleken under 5 GB. Alternativt kan du ladda upp GIF till en webbhotell som TinyPic, PhotoBucket eller Flickr.

Klicka på "Anpassa" på din Tumblr-instrumentpanel och klicka sedan på "Redigera HTML" för att öppna temat HTML-kod.

Tryck på "Ctrl-F" för att aktivera sökverktyget och skriv in ""(utan citat) för att hitta kroppsavsnittet i HTML.

Skanna igenom de närmaste raderna och hitta variabeln {Title}. Det kommer att finnas i ett litet kodblock som börjar med och slutar med .

Skapa en tom rad strax efter tagga och infoga sedan följande rad kod och ersätter exempel-URL med URL till din GIF-fil:

Hur man lägger en GIF under din titel på Tumblr

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att se hur bilden ser ut på förhandsgranskningsskärmen. Justera bildstorleken genom att lägga till ett breddattribut, om det behövs, eller genom att lägga till justeringstaggar för att centrera den på sidan. Här är ett exempel på hur du ändrar koden för att göra en centrerad bild 700 pixlar bred:

Klicka på "Spara" för att behålla dina ändringar eller klicka på bakåtknappen och sedan på "Avsluta" för att kassera ändringarna.