Så här ansluter du en iPod till en Bose (15 steg)

Oavsett om ditt Bose-ljudsystem eller högtalare har utformats specifikt med din iPod i åtanke eller inte, ska du inte ha några problem att ansluta dem. Bose SoundDocks kan ladda en iPod medan den är dockad i systemet, och både Bose SoundLink Air- och Bluetooth-systemen erbjuder trådlös anslutning till Bluetooth- eller AirPlay-aktiverade iPods. Även om ditt Bose-system inte erbjuder dessa alternativ för din iPod kan du alltid använda en hjälpkabel för att ansluta de två enheterna.

SoundDock-system

Steg 1

Undersök dockningsstationen på Bose-ljudsystemet eller högtalaren för att se om den är kompatibel med din iPod. Inte alla iPods är kompatibla med alla dockningsstationer. Exempelvis är iPod dockningsstation för SoundDock Series III endast kompatibel med iPhone 5, iPod Touch 5: e generationen och iPod Nano 7: e generationen.

Steg 2

Använd en adapter som gör att du kan ansluta din iPod till Bose-dockan om dockan inte passar din iPod-modell. Till exempel kan en Lightning till 30-stifts adapter eller kabel ansluta en äldre iPod Touch till en Lightning-docka. Om du använder en adapter, se till att den passar fysiskt i Bose's docka.

Slå på iPod, välj en spellista om så önskas och anslut den sedan till dockningsstationen. Du kan ta bort fodralet om det inte ansluts ordentligt. Justera volymen på Bose-systemet med fjärrkontrollen eller använd iPodens volymknappar. Tryck på "Play" och "Stop" på fjärrkontrollen för att styra iPod: s grundläggande funktioner. IPod: n ska laddas medan den är ansluten till dockan. För att koppla bort iPod: n tar du bara bort den från dockan och stänger av den.

AirPlay och iPod Touch

Steg 1

Anslut din Bose AirPlay-aktiverade högtalare, som SoundLink Air, till en strömkälla nära din dator.

Steg 2

Navigera till Bose Wi-Fi-installationssidan på din dator (se Resurser). Följ instruktionerna på skärmen och anslut Bose-högtalaren till din dator när du uppmanas att använda USB-kabeln.

Steg 3

Ange ett namn för din högtalare i fältet Speaker Name. Välj ditt Wi-Fi-nätverk från den tillgängliga listan, ange ditt Wi-Fi-lösenord och klicka sedan på "Anslut". Vänta tills anslutningsbekräftelsen visas innan du kopplar bort högtalaren från din dator.

Steg 4

Flytta högtalaren till valfri plats i ditt hus inom ditt Wi-Fi-nätverk. Att koppla bort strömmen kommer inte att förlora sina nätverksinställningar.

Steg 5

Anslut en iPod Touch eller annan iOS-enhet till ditt Wi-Fi-nätverk. Tryck på "AirPlay" -ikonen i en AirPlay-aktiverad app, till exempel Music-appen. Alternativt sveper du uppåt på startskärmen och trycker sedan på "AirPlay" från kontrollcentret för att öppna AirPlay.

Välj det namn du valde för Bose-högtalaren från tillgängliga AirPlay-enheter.

Blåtand

Steg 1

Undersök Bose-systemets dokumentation för att se om det stöder Bluetooth. Slå på Bose-systemet och slå sedan på en iPod som också använder Bluetooth, som iPod Touch och iPod Nano 7: e generationen.

Steg 2

Öppna "Inställningar" på din iPod, välj "Bluetooth" och slå sedan på Bluetooth om den inte redan är på.

Vänta tills din iPod upptäcker Bose-systemet när du står i närheten - några fot ska fungera bra. Tryck på Bose-systemet när det visas i listan. Så länge du är i samma rum ska iPod-ljudet strömma via Bluetooth till Bose-systemet. För att stoppa, stäng av Bose-systemet eller stäng av Bluetooth på iPod.

Använda hjälpingången

Steg 1

Sätt i ena änden av en 1/8-tums insättningskabel i hörlursuttaget på iPod.

Steg 2

Sätt i den andra änden av insättningskabeln i Bose-systemets 3,5 mm eller 1/8-tums extraingång. Det kan finnas på framsidan, baksidan eller sidan av enheten, beroende på modell.

Slå på din iPod och börja spela en låt. Tryck på "Aux" -knappen på Bose-systemets fjärrkontroll för att höra iPod-musiken.