Nackdelarna med Twitter

Twitter har många fördelar, bland annat att kommunicera med familj och vänner, komma ikapp dina favoritkändisar och lägga upp innehåll som foton. Begränsningar, skräppost och den sociala nätverkets beroendeframkallande kraft är dock vanliga nackdelar som många abonnenter stöter på dagligen.

Inläggsgränser

Twitter begränsar varje tweet till 140 tecken. Till skillnad från vissa sociala nätverk kan en tweet som överstiger 140 tecken inte publiceras. Dessutom kan du bara skicka högst 1000 tweets om dagen. Till och med retweets räknas som tweets och utgör ditt dagliga totala antal tillåtna inlägg. Det dagliga antalet för tweets är uppdelat i mindre gränser för halvtimmesintervall.

Följande begränsningar

Twitter begränsar inte antalet följare som kan följa dig; emellertid övervakas konton som har mer än 2000 följare vanligtvis för olagligt beteende. När du har 2000 följare kan Twitter begränsa antalet ytterligare följare du kan få. Om du till exempel bara har 100 personer som följer dig kan du inte följa 10 000 personer. "Churning" är en process som involverar upprepade gånger att följa och av följa ett stort antal konton. Konton som gör detta övervakas eftersom detta mönster anses vara ett brott. Twitter övervakar också konton för "aggressiv följd", en process som innebär att du följer hundratals konton utan någon anledning än att få uppmärksamhet åt ditt konto. I grund och botten uppmuntrar Twitter inte att följa andra konton utan någon specifik anledning.

Spamming

Spamming är en av nackdelarna med Twitter. Bedrägerier skapar Twitter-konton för att utföra en mängd olika uppgifter som att lägga ut länkar med icke-relaterade tweets, lägga upp dubbla uppdateringar och tillhandahålla länkar till webbplatser som främjar nätfiske och skadlig kod. Så mycket som Twitter strävar efter att skydda prenumeranter från spammare är skräppost fortfarande ett problem. Konton som verifierats för skräppost är föremål för permanenta avstängningar. Spamming bryter mot integritet och säkerhet, vilket är den främsta anledningen till att Twitter inte kommer att tolerera det.

Beroendeframkallande

Twitter kan vara beroendeframkallande. Så snart du börjar skicka tweets och se vad dina följare och de människor du följer säger blir det svårt att gå bort. Det kan bli en besatthet. Hur du väljer att använda Twitter är ditt privilegium, men varnas, det är lätt att bli distraherad och hitta dig själv att spendera timmar på en konversation efter den andra.