Hur man länkar människor till din askbox på Tumblr

Tumblrs Ask-funktion gör att dina bloggläsare kan skicka frågor och kommentarer direkt till din Tumblr-brevlåda, där du kan svara på dem antingen offentligt eller privat. Men läsare kanske inte vet att den här funktionen är tillgänglig om du inte ger en länk till rutan Fråga i sidofältet. Du kan lägga till länken manuellt, eller så kan du använda Tumblrs funktion "Lägg till en sida" för att skapa länken automatiskt.

Skapa länk manuellt

Gå till din Tumblr-instrumentpanel och klicka på "Anpassa" för att öppna sidan med temainställningar.

Klicka i rutan Beskrivning i den vänstra rutan vid den punkt där du vill att länken ska visas i sidofältet.

Ange följande kodrad: Fråga mig vad som helst Byt ut "Ask Me Anything" om du föredrar att använda ett annat ord eller en annan fras för länken.

Klicka på "Spara" och sedan på "Avsluta".

Skapa länk automatiskt

Gå till din Tumblr-instrumentpanel och klicka på "Anpassa" för att öppna sidan med temainställningar.

Bläddra till botten av den vänstra rutan och klicka sedan på "Lägg till en sida" för att öppna ett fönster för att skapa sidor.

Ändra webbadressen i det nya fönstret till "username.tumblr.com/ask". Använd ditt eget Tumblr-användarnamn istället för "användarnamn."

Ange en sidrubrik som "Ask Me Anything." Det du anger här visas som en länk i sidofältet.

Ange något i beskrivningsfältet - det visas inte på din Ask-sida, men Tumblr låter dig inte fortsätta förrän du anger något.

Flytta vippomkopplaren högst upp i fönstret till höger. Detta ber Tumblr att lägga till sidrubriken som en länk i sidofältet.

Klicka på "Spara" och avsluta sedan anpassningssidan. Länken till din Ask-sida visas i sidofältet tillsammans med länkar till andra sidor du skapar.

Tips

Innan läsare kan skicka frågor måste du aktivera Ask-funktionen i dina blogginställningar. För att aktivera funktionen, klicka på kugghjulsikonen på instrumentpanelen och välj namnet på din blogg. Markera rutan bredvid "Låt folk ställa frågor" och markera även "Tillåt anonyma frågor" om du vill tillåta detta alternativ. Klicka på "Spara" när du är klar.