Hur man aktiverar begränsningar på iPhone och iPad

Funktionen Restrictions på iPhone låter dig ställa in föräldrakontroll och skydda din integritet genom att begränsa åtkomst till appar, inställningar och funktioner på din iPhone. Nedan hittar du stegen för att aktivera begränsningar på iPhone eller iPad.

Aktivera begränsningar på iPhone

För att förhindra åtkomst till appar, innehåll, integritetsinställningar och funktioner på din iPhone, måste du först aktivera begränsningar på iPhone och sedan ställa in ett privat lösenord som du kallar Restrictions Passcode.

Efter detta kommer du att kunna använda funktionen Begränsningar på din iPhone eller iPad för att kontrollera och hantera åtkomst till mest innehåll och funktioner på din iPhone eller iPad.

  • Begränsa innehåll : Webbplatser, TV-program, spel, appar, böcker, musik och filmer
  • Begränsa appar och funktioner : App Store, iTunes, köp i appen, FaceTime, kamera, Safari, Siri, AirDrop, Installera appar, ta bort appar, lägga till vänner till Game Center och spelare med flera spelare.
  • Skydda sekretess : e-post, kontakter, kalender, foton, iMessage, platstjänster, dela min plats, mikrofon, Facebook

Aktivera begränsningar på iPhone eller iPad

Följ stegen nedan för att aktivera eller aktivera begränsningar på iPhone eller iPad.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone eller iPad.

2. Klicka på Allmänt på skärmen Inställningar.

3. Klicka på Begränsningar på nästa skärm.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på Aktivera begränsningar.

5. På nästa skärm anger du alla fyrsiffriga lösenord för begränsningar. Se till att du skriver ned eller sparar din lösenord för begränsningar på en säker plats. Du kommer inte att kunna aktivera eller inaktivera begränsningar på din iPhone utan att känna till detta lösenord.

När du har aktiverat begränsningar och konfigurerat lösenord för begränsningar är du alla inställda för att förhindra åtkomst till någon app, inställning eller funktion på din iPhone med hjälp av funktionen Begränsningar på din iPhone eller iPad.

Ställ in begränsningar för appar, innehåll och integritet på iPhone

Det är ganska enkelt att ställa in begränsningar för appar, innehåll, sekretessinställningar eller någon funktion på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar> Allmänt> Begränsningar.

2. Du blir ombedd att ange ditt lösenord för begränsningar.

3. Bläddra nedåt på skärmen Begränsningar för att titta på listan över tillgängliga appar, tjänster och funktioner som kan begränsas på din iPhone (se bild nedan)

Allt du behöver göra för att placera begränsningar för någon av de listade artiklarna är att helt enkelt flytta växeln till OFF-position. I bilden ovan kan du till exempel se att vi har inaktiverat köp i appen på vår iPhone genom att flytta väljaren för köp i appen till OFF-position.

Efter den här inställningen kommer alla som försöker göra ett köp i appen på din iPhone uppmanas att ange lösenord för begränsningar och kommer inte att kunna göra några köp utan att känna till lösenord för begränsningar.

  • Relaterat : Hur man blockerar webbplatser på iPhone eller iPad.

Ändra lösenord för begränsningar på iPhone eller iPad

Du kan ändra ditt lösenord för begränsningar när som helst, om du upptäcker att det lösenord som du hade konfigurerat är svårt att komma ihåg eller vill ändra det av någon annan anledning

1. Klicka på Inställningar> Allmänt> Begränsningar.

2. Du blir ombedd att ange ditt lösenord för begränsningar. Ange din nuvarande lösenord för begränsningar.

3. Klicka på Avaktivera begränsningar på skärmen Begränsningar.

4. Du blir ombedd att ange ditt aktuella lösenord för begränsningar.

5. Klicka sedan på Aktivera begränsningar.

6. Ange slutligen ett nytt fyrsiffrigt lösenord för begränsningar.