Hur man förbättrar Skype-videokvaliteten

Från och med 2013 varar hälften av alla Skype-sessioner mer än 30 minuter och hälften av Skype-användare använder programmet minst två gånger i veckan, enligt Skype-ägaren Microsoft. Det är mycket tid på att titta på ett videoflöde. Att få ut det mesta av din Skype-tid innebär att du får bästa möjliga videokvalitet, men det finns ingen magisk omkopplare för skarp, tydlig video. För att komma dit måste du använda en kombination av metoder.

Webbkamera

Ibland när du upplever dålig videokvalitet på Skype är din webbkamera den skyldige. Standarddefinierade webbkameror spelar bara in 480 pixlar höga vertikala upplösningslinjer, vilket helt enkelt inte ser lika bra ut som högupplösta webbkameror som sänder i 720- eller 1080-pixelupplösningar. Dålig belysning ger också dålig video, så tänd lamporna, öppna dina persienner och undvik bakgrundsbelysning, vilket kastar ditt ansikte i skugga. För bästa resultat, håll dina ljuskällor vända mot dig bakom din webbkamera.

Videoinställningar

Att justera webbkamerans videoinställningar i Skype kan ge bättre videokvalitet. För att komma åt dessa inställningar, klicka på "Verktyg", "Alternativ", "Videoinställningar" och sedan på "Webbkamerainställningar." Härifrån använder du rullgardinsmenyn för att välja högsta möjliga upplösning - till exempel att välja “640 x 480” ser bättre ut än “320 x 240.” Klicka på "Avancerat" för att justera videofunktioner som ljusstyrka, kontrast och mättnad direkt.

Förbindelse

Videokvalitet slår ofta till som ett resultat av en långsam anslutning. Skype rekommenderar att du stänger andra onlineapplikationer och avbryter nedladdningar innan du ringer videosamtal. Om du använder en trådlös anslutning med en svag signal, anslut den direkt för bättre videokvalitet. Se också till att din anslutning uppfyller minimikraven för bandbredd och skala dina förväntningar därefter. För videosamtal rekommenderar Skype uppladdnings- och nedladdningshastigheter på 300 kilobyte per sekund, eller 500 Kbps för högkvalitativ video. För jämnare HD-video rekommenderar Skype uppladdnings- och nedladdningshastigheter på 1,5 megabyte per sekund. Du behöver höghastighetsanslutningar - 512 kbps uppladdningshastigheter och 2 till 8 Mbps nedladdningshastigheter, den senare beroende på hur många som deltar i samtalet - om du vill ringa gruppsamtal med högkvalitativ video.

Datorfrågor

För mycket belastning på din dator kan också få Skype att mata ut mindre än imponerande video. Se till att du använder en dator som uppfyller minimikraven för Skype och att du använder den senaste versionen av programmet (se länkar i Resurser). Stäng program för resurssugning innan du ringer videosamtal och koppla bort USB-enheter på din dator. Om du använder en brandvägg eller en virusskanner, försök att inaktivera dem under samtalet för bättre bildkvalitet. Undvik att använda energisparläge om du använder en bärbar dator.