Så här får du din Tumblr att ha en iPhone-version

IPhone kan visa hela webbplatser i Safari, så mobila besökare på din Tumblr kan se din sida på samma sätt som på en stationär dator. Många webbplatser väljer dock att visa förenklade teman på iPhone för att bättre passa den lilla skärmen och använda mindre data. På Tumblr kan du välja om du vill använda en iPhone-temaversion i dina temainpassningsinställningar.

Aktivera mobillayouten

För att aktivera mobillayouten öppnar du bloggens inställningar och klickar på "Anpassa". Rulla ner i den vänstra ramen och klicka på "Avancerade alternativ". Klicka på skjutreglaget bredvid "Använd optimerad mobillayout" och klicka på "Spara". Tumblr aktiverade automatiskt den här inställningen när den först lade till alternativet, så du borde bara behöva aktivera den manuellt om du eller ditt tema inaktiverade den.

Anpassade mobila layouter

Vissa anpassade teman inkluderar kod för iPhones och kommer att åsidosätta standardmobillayouten. Men om du använder ett tema som redan ser bra ut på en iPhone men inte använder en separat mobillayout, bör du inte aktivera "Använd optimerad mobillayout", eftersom du åsidosätter ditt tema med Tumblrs standardtema för mobil.