Hur kan jag installera en USB-drivrutin för en iPod Classic?

Om din iPod classic inte visas i iTunes när du ansluter den till din dator kan USB-drivrutinerna vara inaktiverade eller inaktuella. Utan denna anslutning kommer du inte att kunna komma åt din iPod via iTunes eller lägga till och ta bort filer på enheten. Aktivera och uppdatera USB-drivrutinerna på din dator kan åtgärda problemet.

Anslut din iPod till en tillgänglig USB-port på datorn med iPod: s USB-kabel.

Avsluta iTunes om iTunes startas automatiskt. Klicka på Windows "Start" -meny.

Klicka på "Kör" i Windows XP eller klicka på "Sök" -rutan i Windows Vista och Windows 7. Skriv i textrutan som visas: "devmgmt.msc" och tryck på "Enter".

Vänta tills skärmen Enhetshanterare visas. Bläddra nedåt i listan i den högra kolumnen tills du ser "USB Serial Bus Controllers."

Klicka på den lilla "+" skyltikonen bredvid "USB Serial Bus Controllers." En lista med styrenheter visas.

Leta efter "Apple Mobile Device USB Driver" i listan och högerklicka på den. Om du inte ser det här objektet letar du efter "Okänd" från listan och högerklickar på det här valet.

Klicka på "Aktivera" från menyn som visas. Högerklicka igen på den valda drivrutinen och välj "Uppdatera drivrutinsprogramvara."

Vänta tills uppdateringsskärmen visas och välj "Sök efter nya drivrutiner" om du uppmanas till det. Välj alternativet för att skanna alla tillgängliga alternativ, inklusive online, och klicka på "Nästa". Klicka på "OK" eller "Färdig" när du uppmanas att göra det.

Starta iTunes och vänta tills iPod-ikonen visas på vänster sida av iTunes under "Enheter". Klicka på iPod-ikonen. Klicka på "Uppdatera" till höger i iTunes-fönstret.