Hur man rensar Safari-surfhistorik på Mac

Det är bra att rensa Safari Browsing History på Mac, eftersom det kan skydda din integritet från alla som försöker upptäcka dina surfmönster och de webbplatser du besöker. Nedan följer stegen för att rensa Safari-surfarhistorik på Mac

Rensa Safari Browsing History på Mac

Safari Browser på Mac erbjuder ett Clear History-verktyg som gör att du kan rensa hela din surfhistorik på Mac och erbjuder också alternativen för att rensa historien i gårdagar, idag och senaste timmar.

Även om alternativet heter "Rensa historik", raderar det faktiskt kakor och även hela webbläsarens cache, förutom att du tar bort din surfhistorik.

Safari-webbläsaren erbjuder också ett sätt att rensa enskilda webbplatser eller specifika webbsidor från din surfhistorik på Mac. Detta alternativ är dock något doldt och inte lätt att känna igen för de flesta Mac-användare.

  • Relaterat : Hur man påskyndar Slow Safari Browser på Mac

Rensa hela Safari-surfhistorik på Mac

Följ stegen nedan för att rensa hela Safari-surfhistoriken på Mac.

1. Öppna Safari Browser på din Mac

2. Klicka sedan på Safari-fliken i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på alternativet Rensa historik ... i rullgardinsmenyn (Se bild nedan)

3. Du kommer att se ett popup-fönster, klicka på övre / nedre pilfält bredvid Rensa (se bild nedan).

4. Om du klickar på pilarna får du olika alternativ för att rensa Safari-surfhistorik på Mac. Klicka på All Historia och klicka sedan på Rensa historik-knappen för att rensa all din Safari-surfhistorik på Mac (se bild nedan).

Rensa Safari-surfhistorik för enskilda webbplatser

Som nämnts ovan ger Safari-webbläsaren på Mac också ett alternativ att ta bort enskilda webbplatser eller webbsidor från din surfhistorik.

Följ stegen nedan för att rensa enskilda webbplatser från Safari surfhistorik på Mac, istället för att ta bort all din Safari surfhistorik.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac

2. Klicka sedan på fliken Historik i den översta menyfältet och klicka sedan på Visa historikalternativ i rullgardinsmenyn (se bild nedan)

3. Därefter ser du en lista över alla webbplatser och webbsidor som du har besökt i Safari Browser (se bild nedan)

4. Högerklicka på webbsidan eller webbplatsen som du vill ta bort från din surfhistorik på Mac och klicka på alternativet Ta bort från listrutan (se bild nedan).

Alternativt kan du också välja valfri post i listan över besökta webbplatser och bara trycka på Radera-tangenten på tangentbordet.

6. För att radera flera webbsidor kan du välja objekt i historielistan genom att hålla Shift-tangenten intryckt och trycka på Delete-tangenten på tangentbordet.