Hur du inaktiverar dubbelsidig utskrift på Mac

Dubbelsidig utskrift aktiveras som standard på Mac för skrivare som stöds. Detta betyder att alla dina utskriftsjobb kan hamna på två sidor, om du glömmer att stänga av dubbelsidig utskrift på din Mac.

Inaktivera dubbelsidig utskrift på Mac

Som nämnts ovan är standardbeteendet i macOS att automatiskt aktivera dubbelsidig utskrift om en skrivare som stöder duplexläge är ansluten till en Mac.

Men inte alla dokument är lämpliga för dubbelsidig utskrift. Faktum är att de flesta dagliga dagar använder dokument som skola / college-uppsatser, inlämning av läxor, CV, flygbiljetter och många andra dokument som oftast måste skrivas ut på en enda sida.

Även om det är lätt att stänga av alternativet "Tvåsidig" innan du skriver ut dokument, glömmer många användare detta och slutar med att skriva ut sina dokument på båda sidorna av papperet, vilket inte är vad de ville ha.

Därför är det bättre för dig att inaktivera dubbelsidig utskrift på Mac för att förhindra att papper, toner och din tid slösas bort genom att behöva skriva ut dokumenten två gånger.

För att inaktivera dubbelsidig utskrift på Mac måste du först aktivera webbläsargränssnittet CUPS (Common Unix Printing System) på Mac. När du har fått åtkomst till CUPS kan du göra de ändringar som krävs för att inaktivera dubbelsidig utskrift på din Mac.

Aktivera CUPS-webbläsargränssnitt

Som nämnts ovan är utskriftsinställningen på Mac baserad på CUPS, ett modulärt utskriftssystem med öppen källkod utvecklat av Apple för Unix-baserade system. CUPS-gränssnittet är som standard inaktiverat i macOS.

Följ stegen nedan för att aktivera CUPS webbläsargränssnitt på din Mac.

1. Se till att du är inloggad på ditt administratörskonto på Mac.

2. Klicka på Finder-ikonen i Aktivitetsfältet på din Mac (se bild nedan).

3. I Finder-fönstret klickar du först på Applications i sidmenyn och sedan rullar ned och klickar på Utilities-mappen (se bild nedan)

4. Klicka på Terminal.app i mappen Utilities (se bild nedan).

5. Ange kommandot sudo cupsctl WebInterface = ja i terminalfönstret = ja och tryck på Enter-tangenten på tangentbordet på din Mac

När detta kommando har genomförts, kommer du att kunna komma åt CUPS med vilken webbläsare som helst på din Mac.

Steg för att inaktivera dubbelsidig utskrift på Mac

När du har aktiverat CUPS-gränssnittet på Mac följer du stegen nedan för att komma åt sidan med CUPS-inställningar och inaktivera dubbelsidig utskrift på din Mac.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din Mac.

2. Gå till http: // localhost: 631 - Detta tar dig till CUPS-inställningssidan.

Obs! Även om du öppnar CUPS-inställningssidan via en webbläsare är själva sidan inte online. Vad du än ser finns på din dator.

3. Ange användarnamn och lösenord som du vanligtvis använder för att logga in på din Mac när du uppmanas.

4. På CUPS-inställningssidan klickar du på fliken Skrivare i den övre menyraden (se bild nedan).

5. Du kommer att se en lista med skrivare. Klicka på skrivaren som du vill ändra utskriftsinställningarna för.

6. På skrivarens konfigurationssida. Klicka på nedåtpilen bredvid “Administration” och klicka sedan på Ange standardalternativ i rullgardinsmenyn (se bild nedan).

7. På nästa skärm klickar du först på fliken Administration, sedan klickar du på Utskrift och ställer sedan Duplex-utskriftsläget till OFF-läge (se bild nedan).

För vissa skrivare finns alternativet för dubbelsidig utskrift under Allmänna inställningar (se bild nedan)

8. Klicka sedan på knappen Ställ in standardalternativ för att spara dina ändringar.

Stäng nu webbläsaren och försök att skriva ut alla dokument. Du ser att alternativet för dubbelsidig utskrift inte längre är aktiverat som standard på din Mac.

Från och med nu kommer du inte längre att gå igenom de frustrerande avsnitten med att behöva kassera dubbelsidig utskriftsjobb och skriva ut dem igen. Dessutom kommer du fortfarande att kunna skriva ut på två sidor, om du vill.