Hur man ändrar användarkontoprofilbild på Mac

Om du är som de flesta användare måste du använda samma profil för användarkontoprofil som du valde när du installerade din Mac. Lyckligtvis är det verkligen lätt att ändra användarprofilbilden på Mac och ersätta den med ditt eget foto eller någon annan anpassad bild.

Ändra användarkontoprofilbild på Mac

Din Mac låter dig välja en profilbild medan du ställer in den för första gången och även när du skapar ett nytt användarkonto. De flesta användare väljer en av standardprofilbilderna som tillhandahålls av Apple och fortsätter med samma profilbild.

Men profilbildens synlighet är inte bara begränsad till dig, eftersom din profilbild kan ses av andra i Airdrop. Därför kanske du vill ändra användarkontoprofilbilden på din Mac så att den verkligen återspeglar din personlighet.

Du kan använda vilken som helst av standardbilderna som finns tillgängliga på din Mac, använda ditt eget foto eller använda någon annan anpassad bild som användarkontoprofilbild på Mac.

Ändra profilbild på Mac med standardbilder

Följ stegen nedan för att ändra användarkontoprofilbilden på din Mac med de standardförsedda bilderna från Apple.

Välj det användarkonto som ska ändras från vänster sida (välj den aktuella användaren för att ändra ditt eget), du måste ha administratörsbehörighet för att ändra andra användares profilbilder

1. Klicka på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

2. Klicka på alternativet Användare och grupper på skärmen Systeminställningar.

3. På skärmen Användare & grupper klickar du på ditt användarnamn i den vänstra sidofältmenyn och håll sedan musen över din aktuella profilbild. Du kommer att se ordet Redigera visas på din profilbild, klicka på det. (Se bild nedan)

4. När du klickar på Redigera ser du en popup-skärm som ger dig olika alternativ att välja profilbild från (Se bild nedan).

Du kan välja vilken bild som helst från standardmappen eller leta efter en bild i appen Foton. Du kan bläddra igenom hela fotobiblioteket på Mac och välja valfri bild som kompletterar din personlighet.

5. När du hittat rätt bild, klicka på bilden och klicka på Spara (se bild ovan)

Obs! Du kan också klicka på Fotobås och ta en ny bild

Ändra användarkontoprofilbild på Mac med hjälp av anpassade bilder.

Om du inte vill använda någon av standardprofilbilderna som tillhandahålls av Apple kan du använda ditt eget foto eller någon annan anpassad bild som användarkontoprofilbild på Mac.

1. Ladda ner den anpassade bilden till din Mac. Beroende på dina önskemål kan du antingen placera den nedladdade bilden på skrivbordet på din Mac eller förvara den i en mapp.

2. Klicka sedan på Apple-ikonen i den övre menyfältet på din Mac och klicka sedan på Systeminställningar i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på alternativet Användare och grupper på skärmen Systeminställningar.

4. På skärmen Användare & grupper klickar du på ditt användarnamn i den vänstra sidofältmenyn och drar sedan den anpassade bilden från skrivbordet eller vilken mapp som helst på din Mac till den aktuella profilbilden.

5. Den dragna bilden visas nu som den nya profilbilden för ditt användarkonto på Mac.