Vad är min Tumblr-e-postadress?

Varje Tumblr-blogg har en distinkt e-postadress associerad med den. I stället för att användas för att ta emot e-post eller logga in på det konto som bloggen tillhör, används den här e-postadressen för ett helt annat syfte - posta via e-post. Varje e-postmeddelande som skickas till det kontot skickas automatiskt till motsvarande blogg, vilket gör det bekvämt för snabba uppdateringar när allt du har till hands är din smartphone.

Hitta e-postadressen

Logga in på ditt Tumblr-konto och klicka på kugghjulsikonen. Välj den blogg som du vill hitta e-postadressen från listan. Bläddra ner på sidan tills du kommer till avsnittet "Skicka via e-post", där e-postadressen finns. Eftersom adressen är ganska lång och visas som en bild snarare än som en text kan det vara svårt att kopiera ner den exakt. Om du har problem klickar du på knappen "Skicka den här adressen till mig" för att skicka ett meddelande som innehåller adressen till den e-postadress som du registrerade dig för Tumblr med.

E-posta dina inlägg

När du postar via e-post behandlas e-postens ämne antingen som titeln eller bildtexten för inlägget, beroende på vilken typ inlägget hamnar på. Alla meddelanden som innehåller bilder kommer att förvandlas till ett fotoinlägg; På samma sätt kommer meddelanden som innehåller ljud eller video att förvandlas till motsvarande inläggstyp. För att lägga till taggar, inkludera dem i slutet av meddelandet på sin egen rad, före ett "#" och separera dem med mellanslag.

Formatera text

Om du vill formatera texten du skickar via e-post, använd en speciell Markdown-kod. Inkludera "! M" utan citat någonstans i meddelandets ämnesdel för att aktivera formatering. Det tas bort automatiskt från det färdiga inlägget, så du behöver inte oroa dig för att det dyker upp. Surroundtext med understrykningar eller asterisker för betoning och dubbla understrykningar eller dubbla asterisker för stark betoning; för att skapa länkar, omge länktexten med hakparenteser och lägg till webbadressen inom parentes direkt bredvid den. Följande exempel illustrerar hur du kan använda formatering i ett inlägg:

Både den här texten och den här texten betonas, medan den här texten och den här texten har stark betoning. Denna text länkar till Google.

Håll det hemligt

Systemet post-per-e-post kontrollerar inte om meddelandena det tar emot kommer från den e-postadress som Tumblr-kontot som äger den bloggen är registrerat. På grund av detta kan vem som helst som vet vad e-postadressen för en viss blogg postar på den bloggen utan straffrihet. Se till att du inte postar adressen någon annanstans som andra kan se; om du av misstag delar det kan du inaktivera det och skapa en ny för att skydda din blogg från skadliga tredje parter. För att göra detta, navigera till inställningssidan för den bloggen och bläddra ner till avsnittet "Skicka via e-post" och klicka sedan på "Återställ" -knappen.