Hur får jag telefonvarningar från någons tumblr

En mängd meddelanden på din smartphone varnar dig när det finns ny aktivitet på ett konto du hanterar - till exempel när du får ett inkommande e-postmeddelande eller en ny kommentar på ett Facebook-inlägg. Tumblr-mobilappen erbjuder liknande push-meddelanden, men de kan bara ställas in för bloggar du själv driver. För att få varningar när nytt innehåll publiceras på Tumblr-bloggarna du följer måste du lita på bloggens RSS-flöden och e-postmeddelanden eller push-meddelanden inbyggda i din favorit RSS-läsare.

RSS-flöden förklarade

RSS står för "Really Simple Syndication" och fungerar precis som din Tumblr-mobilapp och organiserar allt ditt favoritinnehåll som ofta uppdateras - som andra bloggar eller nyhetstjänster - i ett centraliserat, lättläst format. Vad ett RSS-flöde erbjuder att Tumblr-appen inte gör är dock möjligheten att ställa in varningar för bloggar som inte hanteras av dig. När du har fått ett meddelande om nytt innehåll kan du sedan läsa Tumblr-inläggen med antingen RSS-läsaren eller din Tumblr-mobilapp.

Hitta bloggens RSS-flöde

Varje Tumblr-blogg har sitt eget RSS-flöde; vissa teman har en länk som visas i sidofältet eller sidfoten medan andra utelämnar en navigationslänk helt. URL: en är dock densamma oavsett om den visas eller inte. Du kan helt enkelt lägga till "/ rss" i slutet av bloggens huvudadress - med andra ord, använda "http://username.tumblr.com/rss" - för att hitta och prenumerera på alla Tumblr-bloggs RSS-flöden.

Mobila RSS-läsare och aviseringar

En mängd olika plattforms RSS-läsare finns tillgängliga, och det spelar ingen roll om du väljer att gå med en läsare som erbjuder både mobil- och skrivbordsstöd - som Feedly, Pulse eller Flipboard - eller en webbläsarbaserad lösning som Digg , Reedah eller AOL Reader. En mobilapp stöder sannolikt sina egna push-aviseringar - med andra ord varningarna och ikonerna som visas på din smartphones meddelandefält - men du kan alltid konfigurera en läsare som inte är mobil för att skicka e-postaviseringar, som uppmanar samma typ av push-aviseringar när de tas emot på din mobila enhet.

Konfigurera en mobil RSS-läsare

När du har valt din föredragna RSS-läsare lägger du till Tumblr-flödets URL - igen, huvud-URL med "/ rss" läggs till i slutet - för att initiera meddelanden. Klicka eller tryck på "Ny prenumeration" eller "Nytt flöde" - det exakta namnet på det här alternativet varierar beroende på vilken app eller programvara du använder - och ange sedan webbadressen. Som standard skickar de flesta läsare push- eller e-postmeddelanden när nytt innehåll publiceras, men du kan också konfigurera ett nyckelordsfilter med hjälp av bloggens titel så att du får ett meddelande så snart nya inlägg med det nyckelordet publiceras.