Omvandla ett WordPress-tema till ett Tumblr-tema

WordPress och Tumblr är två olika bloggplattformar riktade till olika blogggrupper. Men genom att använda de kortare Tumblr-inläggsstilarna med sina distinkta ljud-, video-, offert-, text- och länkposttyper kan du nå en bredare del av internetpubliken genom att hålla bloggar på båda plattformarna. Det är möjligt att ha ditt Tumblr-tema nära ditt WordPress-tema, men du måste skapa en anpassad Tumblr-blogg och måste vara bekväm med HTML- och CSS-kodning. Alternativt kan du använda ett WordPress-tema som har tumblog-element för att få Tumblr-funktionalitet.

Temakonvertering

Så frestande som det kan tyckas försöka konvertera ditt befintliga WordPress-tema till ett Tumblr-tema, processen är inte så enkel som att bara kopiera och klistra in din WordPress-kod i Tumblr. Du måste skapa ett Tumblr-bastema och anpassa HTML med hjälp av variabler för varje kategori av Tumblr-inlägg, vara värd för dina CSS-filer externt och redigera din Tumblr-kod för att peka på dessa externt värdfiler och justera den resulterande koden tills den ser ut som ditt WordPress-tema och fungerar som en Tumblr-blogg med en tilltalande skärm.

Tema Anpassning

WordPress- och Tumblr-teman är anpassningsbara, vilket ger dig stor bredd när din bloggs tema matchar dina designkrav. För att skapa ett anpassat Tumblr-tema som matchar ditt WordPress-tema måste du börja med ditt grundläggande HTML-skal och infoga lämpliga Tumblr-variabler och block. Tumblr-variabler används för att infoga dynamisk data i din blogg medan Tumblr-block används för att återge en uppsättning data som dina inlägg eller villkorade HTML-element som navigationslänkar. Den fullständiga uppsättningen variabler och exempel på hur man använder variabler och block finns i Tumblrs dokumentation (se Resurser).

Skapa temat

För att skapa ditt anpassade Tumblr-tema, skapa först ett Tumblr-konto om du inte redan har ett och skapa en basblogg. Försök hitta ett tema vars layout liknar ditt WordPress-temas layout, även om det inte är nödvändigt om du är bra på HTML-kodning. Klicka på namnet på din blogg i din Tumblr-instrumentpanel och klicka på länken "Anpassa utseende". Klicka på "Redigera HTML" och modifiera den befintliga HTML-filen för att inkludera dina variabler och block i en layout som matchar din WordPress-tema. Använd absoluta webbadresser för att peka på dina bilder och CSS-filer, som kan peka på samma plats som i ditt WordPress-tema.

Överväganden

Om du gillar funktionerna och utseendet på Tumblr-bloggar och vill ha kraften och kontrollen av en WordPress-blogg, använd ett tumblog-tema i WordPress istället för att skapa ett anpassat tema i Tumblr eftersom det är mycket lättare och inte kräver mycket kodning. Du kan också använda en WordPress tumblog-plugin som WooTumblog för att få din WordPress-blogg att se ut som en Tumblr-blogg. Om du föredrar att anpassa ett Tumblr-tema kan du få en webbutvecklare att göra kodningen om du inte känner till HTML och CSS.