Varför kommer inte min Apple iPod Nano Charge?

Bara för att din iPod Nano vägrar att ladda betyder inte att din enhet är på sina sista ben. Tvärtom är det troligen inte ett problem med din enhet så mycket som det är ett problem med vad du ansluter enheten till. Innan du skriver av din iPod Nano, kör igenom några snabba och smutsiga lösningar för att se om du kan lösa problemet på egen hand.

Datorn är i viloläge

Om iPod Nano är ansluten till en dator och den datorn glider i "viloläge" slutar iPod Nano att ladda. Du måste stänga av viloläget innan du går bort från datorn om du vill fortsätta ladda iPod Nano. Stäng inte locket på någon bärbar dator som en iPod Nano är ansluten till för laddning.

USB-port med låg effekt

En iPod Nano måste anslutas till en USB-port med hög effekt, inte till en USB-port med låg effekt. USB-portarna på en dator är kraftfulla USB-portar och laddar en iPod Nano utan problem. Det är dock lätt att frestas att ansluta din enhet till tillgängliga USB-portar på telefoner, tangentbord, skärmar eller valfritt antal andra enheter, men ofta är dessa enheter USB-portar med låg effekt som inte släpper ut tillräckligt med ström för att ladda en iPod Nano.

Felaktig kabel eller port

Om iPod Nano verkar fungera ordentligt men inte laddar, försök ansluta den till andra datorer för att ladda den och försök också använda en annan iPod USB-kabel. USB-portar på datorer kan ibland bli defekta. Anslut andra enheter till USB-porten för att se om den känner igen dessa enheter. Kablar kan också bli slitna eller skadade med tiden och kan behöva bytas ut.

Fryst nano

Utför en mjuk återställning på iPod Nano om den är låst eller fryst, eftersom en enhet i detta tillstånd inte laddas. Håll ned "Sleep / Wake" -knappen på enhetens övre högra kant och "-" -knappen i enhetens övre vänstra kant i åtta sekunder, eller tills den grå Apple-logotypen visas på skärmen. När enheten har återställts och startat om till iPod Nano-startskärmen, försök att ladda enheten igen.

Biladapter / laddare

Vissa billaddare är bara byggda för att fungera med specifika iPod-modeller och kan inte spela eller ladda iPod Nano. Dessutom kan iPod Nano anslutas till vissa biladaptrar så att musik från enheten kan spelas genom bilens högtalare, men inte alla adaptrar som spelar en iPod Nano laddar också enheten. Läs rutan noggrant på alla iPod Nano-biladaptrar eller laddare så att den är kompatibel med din enhet och laddar den - inte bara pumpa musiken genom bilens högtalare.