Hur du döljer ditt nummerpresentation på Android-telefon

Oavsett om du bara vill ringa ett prank-samtal till din vän eller ringa en person som har undvikit dig, kan detta uppnås genom att dölja ditt telefonnummer eller nummerpresentation att visas på mottagartelefonen. Nedan följer stegen för att dölja telefonnummer eller dölja nummerpresentation på Android-telefon.

Dölj nummerpresentation på Android-telefon

De flesta Android-telefoner har ett inbyggt alternativ för att dölja nummerpresentation och du borde kunna förhindra att ditt telefonnummer visas på mottagartelefonen genom att inaktivera nummerpresentation på skärmen Inställningar på din Android-telefon.

Du måste dock vara medveten om att vissa operatörer blockerar den här funktionen och kan ta ut en avgift för att ge dig möjlighet att dölja nummerpresentation. Telefoner som är låsta för transportörer kan också ha sitt eget sätt att ställa in nummerpresentation-blockering.

En annan punkt som är värd att notera är att du inte kan dölja ditt nummerpresentation när du ringer avgiftsfria nummer (1800) och nödnummer (911). Ditt telefonnummer visas när du ringer 911- eller 1800-nummer, även om du har inställt nummerpresentation på din Android-telefon.

Steg för att dölja nummerpresentation på Android-telefon

Följ stegen nedan för att dölja nummerpresentation på Android-telefon.

1. Klicka på Telefon-appen på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på More (i fall av Samsung Phone) eller ikonen för 3-punkter (i fall av Android-telefoner i lager).

3. På menyn som visas klickar du på Inställningar.

4. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på alternativet Fler inställningar.

5. På skärmen Fler inställningar klickar du på Visa mitt anrops-ID

6. På popup-fönstret som visas klickar du på alternativet Dölj nummer och tryck sedan på Avbryt för att komma ut från anrops-ID-menyn.

När du har slutfört dessa steg visas inte ditt telefonnummer på mottagarens telefon, det kommer att visas som 'Privat'.

Innan du gör några samtal rekommenderas att du testar om anrops-ID-blocket fungerar genom att ringa ditt andra nummer eller ringa någon du litar på.

Dölj tillfälligt anrops-ID på Android-telefon

Om du vill dölja nummerpresentation för specifika samtal kan du göra det genom att använda * 67 och # 31 # som fungerar i Nordamerika och 141 som fungerar i Storbritannien.

1. Hitta kortet för tillfälligt nummerpresentation som inaktiverar koden för ditt område.

Som nämnts ovan fungerar koderna * 67 och # 31 # med många mobiltelefoner i Nordamerika, medan 141 fungerar i Storbritannien och Irland.

2. Ring ett samtal från din Android-telefon genom att prefixera nummerpresentationens inaktiveringskod för ditt område. Du ringer till exempel * 67AAA 555-5555 eller # 31 # AAA-555-5555 om du försöker ringa numret AAA-555-5555.

Om samtalets ID-inaktiveringskod fungerar kan personen i andra änden inte se ditt telefonnummer. Kontrollera som vanligt först och se till att koderna fungerar på din Android-telefon innan du ringer.

Nackdelar med att stänga av nummerpresentation

När du gömmer nummerpresentation kan hjälpa dig att skydda din identitet och ge dig en känsla av säkerhet när du hanterar okända personer, finns det vissa nackdelar med att dölja nummerpresentation som du måste vara medveten om.

1. Användare som är irriterade av anonyma anropare kan ha konfigurerat sin telefon på "Auto-avvisa" för samtal från anonyma nummer.

Du kanske inte kan kontakta sådana personer eftersom dina samtal som visar "Privat" troligtvis kommer att avvisas. Det parti som du försöker nå kommer inte att meddelas om dina samtal.

2. Du kanske måste betala en avgift för att använda nummerpresentation-blockering om din Android-telefon är låst till en operatör.