Så här iMessage-användare som inte är iPhone

Med iMessage-appen kan du skicka meddelanden till andra iPhone-användare via en data- eller Wi-Fi-anslutning. När du använder appen för att skicka meddelanden till andra iPhone-användare tar du inte några sms-avgifter från din trådlösa operatör. Du kan också använda iMessage för att skicka gratismeddelanden till Mac-användare som har installerat appen såväl som användare som inte är iPhone; Du måste dock konfigurera iMessage för att skicka texter till icke-iPhone-användare automatiskt eller manuellt välja SMS-alternativet innan du skickar.

Meddela användare av iPad, iPod Touch och Mac med iMessage

Steg 1

Se till att du har en aktiv internetanslutning i ett 3G-, 4G- eller Wi-Fi-nätverk. Tryck på "Hem" -knappen och tryck sedan på "Inställningar". Tryck på "Meddelanden" och välj "Använd ditt Apple-ID för iMessage."

Steg 2

Ange ditt Apple-ID och lösenord och tryck på "Logga in". Tryck på både ditt telefonnummer och din e-postadress och tryck sedan på "Nästa".

Steg 3

Skjut "iMessage" -omkopplaren till "ON" -läget och tryck sedan på "Skicka och ta emot" på iMessage-menyn. Tryck på ditt telefonnummer och e-postadress igen för att markera bockar bredvid dem. Tryck på "Hem" -knappen för att återgå till startskärmen.

Steg 4

Skjut den första startskärmen åt vänster för att visa den andra startskärmen och tryck sedan på "Verktyg". Tryck på ikonen "Kontakter".

Steg 5

Tryck på "+" för att öppna skärmen Ny kontakt.

Steg 6

Ange kontaktens för- och efternamn. Ange personens e-postadress för Apple ID och tryck på "Klar". Tryck på knappen "Hem".

Steg 7

Tryck på den gröna ikonen "Meddelanden" på startskärmen och välj "Nytt meddelande". Tryck på "+" i övre högra hörnet på skärmen Nytt meddelande.

Steg 8

Bläddra ner till och välj namnet på personen du vill skicka.

Skriv ditt meddelande i fönstret Nytt meddelande och tryck på "Skicka". Om personen du meddelar har en aktiv internetanslutning visas meddelandet i en blå bubbla på skärmen efter några sekunder. Detta indikerar att iMessage skickade meddelandet framgångsrikt. Om personen inte är online kan iMessage inte skicka meddelandet och bubblan blir röd.

Skicka SMS i iMessage

Steg 1

Skapa en kontaktpost för personen om du inte redan har gjort det. När du skapar den nya kontakten anger du personens mobilnummer istället för hans e-postadress för Apple ID.

Steg 2

Tryck på knappen "Hem", tryck på "Inställningar" och välj "Meddelanden". Skjut omkopplaren bredvid alternativet "Skicka som SMS" om det inte redan är aktivt. Tryck på "Hem" för att återgå till startskärmen.

Steg 3

Tryck på ikonen "Meddelanden". Tryck på "Nytt meddelande", tryck på "+" -symbolen och välj kontaktnamnet för användaren som inte är iPhone.

Skriv din meddelande text i fönstret Nytt meddelande och tryck på "Skicka". Efter en sekund eller två visas meddelandet på skärmen med en grön bubbla runt. Detta indikerar att din iPhone skickade meddelandet som ett normalt SMS-meddelande snarare än som en iMessage.