Hur man castar YouTube från iPhone och Android till TV

Chromecast är en prisvärd liten enhet som kan användas för att visa TV-program, filmer, sport och videor som spelas på din smartphone på den större TV-skärmen. Nedan hittar du stegen för att Cast YouTube från iPhone och Android Phone till TV.

Cast YouTube från iPhone och Android till TV

Som nämnts ovan kan Chromecast-enheten spegla eller duplicera skärmen på din bärbara dator, iPhone eller Android-telefon och projicera den till större TV-skärmen utan att använda några kablar eller kablar.

Det som gör detta ännu mer bekvämt är att du kan använda din mobila enhet som fjärrkontroll för din TV.

Du kan höja eller sänka volymen och pausa, framåt eller spola tillbaka videon som spelas upp på skärmen på din hemtv med din mobiltelefon eller surfplatta.

Chromecast är en billig enhet ($ 35) och är enkel att installera. Du kan ta en titt på vår guide: Så ställer du in Chromecast med Android och iPhone, om du inte har installerat Chromecast ännu.

1. Cast YouTube från iPhone till TV

Följ stegen nedan för att Cast YouTube-videor som spelas på din iPhone på skärmen på en HDTV.

1. Först bör du se till att både Chromecast och din iPhone är anslutna till samma WiFi-nätverk, annars kommer du inte att kunna casta videor.

För att kontrollera vilket WiFi-nätverk din iPhone är ansluten till, tryck på Inställningar> WiFi. Du kan se namnet på ditt WiFi-nätverk på WiFi-inställningsskärmen på din iPhone (se bild nedan).

2. När du har kontrollerat att både Chromecast och din iPhone är anslutna till samma WiFi-nätverk öppnar du YouTube-appen på din iPhone.

Obs! Om du inte har YouTube-appen kan du enkelt ladda ner den från App Store.

3. Öppna sedan YouTube-videon som du vill kasta till din TV med Chromecast

4. När videon börjar spela, klickar du på Cast-ikonen som finns längst upp på Video to Cast eller Mirror the video på den stora skärmen på din TV med Chromecast. (Se bild nedan)

2. Spela YouTube från Android-telefon till Chromecast

Följ stegen nedan för att Cast YouTube-videor som spelas på din Android-telefon på den stora skärmen på din hemtv.

1. Kontrollera först att både Android Phone och Chromecast-enheten är anslutna till samma WiFi-nätverk.

För att kontrollera vilket WiFi-nätverk din Android-telefon är ansluten till, gå till Inställningar> WiFi och se om din Android-telefon är ansluten till rätt nätverk.

2. När du har verifierat WiFi-nätverket öppnar du YouTube-appen på din Android-telefon eller surfplatta

Obs! Om appen inte är installerad på din enhet, ladda ner appen från Google Play Store.

3. Öppna sedan YouTube-videon som du vill kasta på den stora skärmen på din TV.

4. När videon börjar spela klickar du på Cast-ikonen för att spegla eller kasta videon som spelas på din Android-telefon på den stora skärmen på din TV med Chromecast. (Se bild nedan)