Hur man hittar e-avsändarens plats i Gmail

Om du vill spåra var en e-postavsändare befinner sig i Gmail kan du börja med att försöka hitta IP-adressen för e-postsändaren, vilket i sin tur kan ge e-postavsändarens plats i Gmail.

Hitta plats för e-postavsändare i Gmail

När någon skickar ett e-postmeddelande är avsändarens IP-adress troligtvis tillgänglig i rubriken på det mottagna e-postmeddelandet.

Det betyder att du borde kunna hämta avsändarens IP-adress från rubrikinfo och använda alla populära IP Finder-verktyg för att spåra avsändarens land, stad och ISP: s.

Populära e-postklienter som Outlook och Yahoo inkluderar IP-adresser i utgående meddelandetitel. E-postmeddelanden som skickas med Gmail eller Gmail-appen kanske inte innehåller IP-adress i rubrikinfo.

I ett sådant fall kan du klicka på pilen nedanför avsändarens namn och se om du kan få avsändarens tidszon. Om tidszon är tillgänglig kan du få ungefärlig plats för avsändaren genom att gå till tidszonskartan.

Hitta IP-adress för e-postavsändare på Gmail Desktop

Följ stegen nedan för att hitta IP-adressen till e-postavsändare i Gmail.

1. Logga in på ditt Gmail-konto och öppna e-postmeddelandet.

2. Klicka på nedpilen bredvid knappen "Svara" och klicka på Visa original i rullgardinsmenyn.

3. Bläddra nedåt på nästa skärm och leta efter ordet mottaget så ser du avsändarens IP-adress bredvid “Mottaget: från”.

Om rubrikdata är för långa kan du söka efter ordet Mottaget i rubrikdata genom att trycka på Ctrl + F-tangenterna på datorns tangentbord.

Hitta plats för e-postavsändare i Gmail med IP-adress

När du har fått IP-adressen till e-postavsändaren kan du hitta platsen för e-avsändaren genom att använda någon IP-spårningstjänst.

Gå till IP-Tracker.org-webbplatsen och mata in IP-adressen för e-postsändaren i IP Tracker-sökfältet.

Klicka på Sök IP-adress med IP-sökningsknappen så kommer tjänsten att komma med Land, Stad, Tidszon och Internetleverantör för e-postsändaren.

Om informationen om land, stad och tid ringer på en klocka kan du till och med gissa personen bakom det okända e-postmeddelandet i ditt Gmail-konto.