Hur man skriver ut ett CD-omslag på en HP Photosmart

Du kan använda programvaran som medföljde din HP Photosmart allt-i-ett-skrivare för att skapa CD-omslag och sedan skriva ut dem på skivorna. För att detta ska fungera måste CD-skivan vara utskrivbar, och du bör inte använda CD-skivor med tillverkare, storlek och hastighet redan tryckta på dem. Du måste använda den senaste HP-programvaran för att skapa och skriva ut omslagen. Om du inte hittar installationsskivan som medföljde skrivaren, kan du ladda ner den senaste versionen av programvaran från HP: s supportwebbplats.

Steg 1

Starta HP Solution Center som installerades på din dator när du installerade HP-programvaran.

Steg 2

Klicka på knappen "Visa bibliotek" för att öppna fotobiblioteket och välj sedan den mapp som innehåller bilderna du vill använda för ditt CD-omslag från den vänstra rutan. Klicka på "Lägg till den här mappen" för att lägga till mappen i biblioteket. Du kan bara använda foton från biblioteket för att skapa CD-omslaget.

Steg 3

Klicka på pilen "Tillbaka" högst upp i fönstret för att återgå till välkomstskärmen.

Steg 4

Klicka på knappen "Skapa", välj "Skivetiketter" och klicka sedan på antingen "Standard-CD" om du vill skriva ut på en standard-CD eller "Mini-CD" om du vill skriva ut på en mini-CD. Klicka på "Välj detta format."

Steg 5

Välj en design i listan över mönster och klicka sedan på knappen "Välj den här designen".

Steg 6

Välj det eller de foton du vill skriva ut på din CD och klicka sedan på knappen "Lägg till dessa foton".

Steg 7

Använd kontrollerna i avsnittet Redigera din skivetikett för att zooma, rotera och flytta fotot. Klicka på textrutorna och skriv eller klistra in lite text om du vill lägga till text i etiketten. Klicka på "Skapa" när du är nöjd med resultatet.

Steg 8

Välj HP Photosmart-skrivare i listrutan "Skrivare" och se till att alternativet "Standardstorlekar" är valt.

Steg 9

Klicka på knappen "Skriv ut" när du är redo att skriva ut omslaget på CD: n. Meddelandet "Öppna CD / DVD-fack" visas på skrivarens LCD-skärm.

Steg 10

Dra CD / DVD-fliken under huvudfacket för att ta bort CD-hållaren och placera sedan skivan på CD-hållarens ring med utskriftssidan uppåt. Tryck försiktigt på CD: n tills den snäpper på plats.

Steg 11

Sänk ned CD / DVD-facket precis under kontrollpanelen och sätt sedan in CD-hållaren i facket. Skrivaren börjar skriva ut så snart de vita linjerna på facket och hållaren stämmer överens.

Steg 12

Vänta tills utskriftsprocessen är klar, ta bort CD-hållaren från facket, låt bläcket på CD-skivan torka några minuter och ta sedan ut skivan från hållaren.

Stäng CD / DVD-facket och sätt tillbaka CD-hållaren i förvaringsutrymmet.