Hur man ansluter en bärbar Dell-dator till en Sony Bravia-tv

När det gäller hemmabio-tv är en av de mest avancerade linjerna på marknaden Bravia (förkortning för "Best Resolution Audio Visual Integrated Architecture") från Sony. Förutom att vara Internet-redo kan dessa TV-apparater också anslutas till kringutrustning, till exempel bärbara datorer. Om du vill ansluta din bärbara Dell-dator till din Sony Bravia TV finns det ett par sätt att göra det, beroende på dina Bravia- och Dell-modeller. Den första är via en vanlig VGA-kabel (Video Graphics Array), samma som används för att ansluta datorskärmar. Den andra är att använda en HDMI-kabel (High Definition Multimedia Interface) från datorn till TV: n. När rätt kabel är ansluten, bör Dell-bärbara datorn enkelt upptäcka Sony Bravia och skicka skärmen till TV: n.

VGA-anslutning

Steg 1

Stäng av både den bärbara datorn och Sony TV: n.

Steg 2

Anslut ena änden av VGA-kabeln till utgången på Dell-bärbara datorn. Anslut den andra änden till VGA-ingången på baksidan av Sony BRAVIA.

Steg 3

Slå på TV: n och den bärbara datorn.

Steg 4

Gå till Sony Bravia-menyn genom att trycka på "Meny" -knappen på fjärrkontrollen eller på TV: n. Välj "Input" på menyn. Bläddra ner till "Dator" och tryck på "Enter" för att välja.

Steg 5

Klicka på Start på Dell-bärbara datorn och välj "Kontrollpanelen".

Steg 6

Klicka på "Visa" i "Kontrollpanelen". Välj "Justera upplösning."

Välj "Upptäck" för att få den bärbara Dell-datorn att upptäcka Sony Bravia. Ordna Sony-utgången och Dell-bärbar datorskärm på kontrollpanelskärmen genom att dra bildskärmarna till den position du behöver. Se till att "Duplicate display" -knappen är markerad, i motsats till att förlänga den bärbara datorskärmen till Bravia. Du borde nu kunna se Dell-skärmen på Sony TV. Klicka på "OK" när du är klar.

HDMI-anslutning

Steg 1

Stäng av både Sony TV och Dell-bärbara datorn.

Steg 2

Anslut ena änden av en HDMI-kabel till den bärbara datorn och den andra änden till Sony Bravia HDMI-ingången på baksidan av TV: n.

Steg 3

Slå på både den bärbara datorn och Sony.

Steg 4

Gå till Sony-menyn med fjärrkontrollen eller knapparna på TV: n. Välj "Display" från menyn.

Steg 5

Bläddra till den första HDMI-anslutningen i menyn med fjärrkontrollens riktningsknappar eller knapparna på Sony-konsolen. Bekräfta ditt val genom att trycka på "Enter".

Steg 6

Öppna skärminställningarna på Dell-bärbara datorn genom att klicka på Start och sedan välja "Kontrollpanelen".

Steg 7

Klicka på "Display" inuti "Kontrollpanelen". Välj "Justera upplösning." Klicka på "Upptäck" för att få den bärbara Dell-datorn att upptäcka Sony Bravia via HDMI-anslutningen. Du borde nu kunna se Dell-skärmen på Sony TV.

Ordna bildskärmarna efter behov genom att dra dem in i skärmens kontrollpanel. Se till att "Duplicate display" -knappen är markerad, i motsats till att förlänga den bärbara datorns skärm till Bravia. Klicka på "OK" när du är klar.