Hur man faxar från Microsoft Outlook e-post

Faxning tillåter datoranvändare att skicka ett standardfaxdokument till en maskin via sitt e-postprogram. Microsoft Outlook tillhandahöll fax som en integrerad tjänst före lanseringen av Outlook 2007. De nyare versionerna kräver att en faxtjänst används tillsammans med Outlook-programvaran. Vissa företag litar fortfarande på faxdokument, så möjligheten att faxa direkt från din dator har uppenbara fördelar, varav en eliminerar behovet av en separat faxmaskin. Faxa från Outlook, oavsett vilken version du använder, är lika enkelt som att skicka ett e-postmeddelande.

Outlook 2003

Skaffa ett faxnummer om du inte redan har ett. Du måste använda en faxtjänst eller ha ett faxmodem installerat på din dator.

Öppna ett nytt e-postmeddelande i Outlook. Klicka på "File" och välj "New" och sedan "Fax".

Ange de uppgifter som krävs, till exempel faxmottagare och numret du skickar fax till.

Fyll i återstående information precis som en vanlig e-postkommunikation. Raderna "Till", "Från" och "Ämne" och meddelandet visas på faxomslagssidan.

Klicka på “Skicka” för att slutföra faxet.

Outlook 2007

Registrera dig hos en faxtjänst, till exempel Interfax. Följ instruktionerna från tjänsten för installation.

Öppna ett nytt e-postmeddelande. Klicka på ikonen "Ny e-post" högst upp på skärmen.

Gå till fältet “Till:” på meddelandeskärmen. Skriv in mottagarens nummer med en landskod. Om du till exempel skickar ett fax till Kissimmee, Florida, kan du skriva 0014075551414; börja varje nummer med 00 eller ett plustecken.

Ange återstående information och klicka på "Skicka".

Objekt du behöver

  • Faxmodem

  • Faxtjänst

Varningar

Det debiteras en faxavgift i båda versionerna.