Använda en USB-kabel för att ladda ner foton till din dator

Att sätta dina digitala foton på din persondator är ett utmärkt sätt att få omedelbara kopior. För att göra detta måste du ansluta kameran till din dator med en USB-kabel (Universal Serial Bus). De flesta digitalkameror har en USB-kabel, så du kanske redan har en. Att ansluta din kamera till din dator är enkelt, och det tar bara ett ögonblick eller två att ladda ner foton.

Slå på kameran och datorn och anslut kameran via den medföljande USB-kabeln. Se användarhandboken för din modellmodell om du har problem med att hitta USB-porten på din dator.

Vänta tills din dator upptäcker anslutningen. När det väl är gjort visas en textruta som frågar vad du vill göra med dina bilder. Om du använder en Mac öppnas iPhoto-programmet automatiskt på din dator.

På en dator klickar du på alternativet Microsoft Scanner and Camera Wizard i rutan och väntar på att programmet ska öppnas. Klicka på "Nästa" när programmet öppnas.

Klicka på "Nästa" efter att du har verifierat att bilderna som visas i det nya fönstret är de du vill ladda ner. Avmarkera kryssrutan bredvid ett foto om du inte vill ladda ner det. Om du använder en Mac klickar du bara på "Importera" i fönstrets nedre hörn för att ladda ner dina foton till ditt bibliotek.

Skriv ett namn för den grupp bilder du laddar ner och klicka sedan på "Bläddra". Du kommer sedan att uppmanas att välja en plats för dina foton från en lista med alternativ. Gör det så hämtas bilderna till din dator.