Hur man installerar en Epson-skrivare på en HP-dator

Även om du kan lägga till en skrivare via ditt HP-dators installerade Windows 7-operativsystem, erbjuder Epson en installationsskiva som automatiserar processen och lägger till ytterligare programvara för ökad mångsidighet vid utskrift. Beroende på vilken Epson-skrivare du har kan din installationsskiva innehålla fotoförbättrings- eller webbpubliceringsprogram eller verktyg för övervakning av återstående bläckvolym. Denna installationsskiva fungerar på alla datorer, inklusive din HP-dator.

Steg 1

Slå på din HP-dator och se till att kabeln från din Epson-skrivare är lossad från den.

Steg 2

Sätt i installationsskivan i din optiska enhet och stäng facket.

Menyn ska köras automatiskt. Om det inte gör det, tryck på Windows-tangenten och "R" tillsammans för att öppna dialogrutan "Kör", klicka på "Bläddra", navigera till din CD- eller DVD-enhet och dubbelklicka på "Inställning". Klicka på "OK" för att köra installationen.

Steg 3

Klicka på "Godkänn" efter att ha läst licensavtalet.

Steg 4

Anslut din Epson-skrivare till din HP-dator när du får instruktioner om det av installationsprogrammet. Beroende på Epson-modellen kan skrivaren ansluta till datorns parallella skrivarport eller USB-port.

Steg 5

Klicka på "Skriv ut testsida" för att testa din skrivare.

Steg 6

Välj den extra programvara som du vill installera genom att följa anvisningarna på skärmen. Detta kan bara kräva att du klickar på "Nästa".

Steg 7

Följ anvisningarna på skärmen för att registrera din skrivare om du vill göra det.

Starta om datorn när installationen är klar.