Så här fixar du en långsam strömning av iPad

IPad är en bra enhet för att strömma video från källor över hela Internet. Många webbplatser har appar som är speciellt utformade för iPad för att streama video som Hulu, Netflix och YouTube. Liksom datorer kan iPad drabbas av långsam streaming och konstant buffring när man tittar på video och andra former av media. Att rensa minne, återställa enheten och använda en annan internetanslutning kan alla hjälpa till att påskynda streaming på en iPad.

Frigör lite minne

Om du har använt mycket utrymme på din iPad kan det rensa minnet att påskynda streaming och själva enheten. Du kan ta reda på vilka appar som använder mest minne genom att gå till "Inställningar", klicka på "Allmänt" och leta efter "Användning". Den här listan visar det totala lagringsutrymmet på din iPad och vilka appar som använder mest minne. Om du har bilder eller filmer som du vet längre behöver kan du frigöra utrymme genom att ta bort filerna. Att ta bort gamla eller oanvända appar kan också frigöra utrymme och öka hastigheten på din iPad.

Starta om din iPad

IPad innehåller RAM i olika mängder beroende på modell. Till exempel innehåller 4: e generationens iPad 1 GB RAM. Ju fler appar du öppnar och använder, desto mindre ledigt RAM-minne har du tillgängligt för användning. Om din iPad verkar långsammare än normalt eller om strömmande media buffras eller inte går smidigt, kanske du har lågt tillgängligt RAM-minne. Du kan rensa RAM genom att stänga program du inte använder eller genom att starta om iPad helt. Varje gång du öppnar ett program använder du RAM, så begränsa mängden öppna appar när du strömmar media.

Testa din internetanslutning

Om andra appar verkar fungera smidigt på din iPad kan din internetanslutning vara skyldig för långsam streaming. HD-video kräver en snabb internetanslutning för att fungera korrekt. Till exempel rekommenderar Netflix 12 Mbps för att strömma super HD-innehåll och 5 Mbps för normal HD-kvalitet. Om du har en internetanslutning som inte kan stödja dessa hastigheter, försök att titta på standarddefinitionsvideo av lägre kvalitet. Om du använder YouTube, försök också sänka videokvaliteten. Även om videon inte ser lika bra ut, bör den hjälpa till med laddningsproblem vid en långsam anslutning.

Starta om din router

Om du är inloggad på ditt hemnätverk kan ditt trådlösa nätverk vara skyldig till långsam streaming. Om det finns flera användare på samma anslutning kan den totala internethastigheten sänkas. Prova att strömma video från en annan anslutning eller vänta tills mer bandbredd blir tillgänglig. Om bandbredd inte är problemet kan du försöka starta om modemet eller den trådlösa routern. Du kan stöta på problem under rusningstid när fler är online, särskilt med mer populära webbplatser som YouTube och Netflix. Om långsam streaming bara händer med en specifik app kan det vara ett problem relaterat till själva tjänsten.