Hur man begränsar eller stoppar Twitter från att använda mobildata på iPhone

Nedan hittar du stegen för att begränsa eller helt stoppa Twitter från att använda Cellular Data på iPhone, om du är orolig för den överdrivna mängden Cellular Data som konsumeras av denna populära och beroendeframkallande Social Media-app på din iPhone.

Användning av mobildata via Twitter på iPhone

Twitter är i grund och botten utformat för att hela tiden mata sina användare med live och aktuell information. Av denna anledning har Twitter-appen en inbyggd tendens att ständigt vara i kontakt med sin överordnade server för att få ny och uppdaterad information till sina användare.

Denna tvångsmässiga tendens hos Twitter-appen att uppdatera och uppdatera dess information kan i slutändan konsumera mycket cellulär data på din iPhone. Detta kan hända, även om du inte aktivt använder Twitter-appen.

Lyckligtvis kan du vidta vissa åtgärder för att begränsa användningen av mobildata via Twitter på din iPhone. I förekommande fall kan du till och med begränsa Twitter till endast WiFi-nätverket på din iPhone och helt hindra Twitter från att använda dina dyra cellulära data.

Stoppa Twitter från att använda mobildata på iPhone

Följ stegen nedan för att begränsa Twitter till endast WiFi-nätverket på din iPhone. Detta förhindrar Twitter från att använda mobildata på din iPhone. Twitter kommer att uppdatera sin information endast när din iPhone är ansluten till ett WiFi-nätverk.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Klicka på Cellular på inställningsskärmen.

3. Bläddra nedåt och slå AV-omkopplaren bredvid Twitter på mobilskärmen (se bild nedan)

Detta kommer att avskärma Twitter helt från att använda Cellular Data på din iPhone. Twitter-appen på din iPhone kan bara komma åt internet när din iPhone är ansluten till ett WiFi-nätverk.

Även om det här alternativet är extremt är det ganska användbart under omständigheter där du närmar dig din datakapacitet eller när du reser utomlands och inte vill ådra dig för mycket dataroaming och dataöverföringsavgifter.

Minska användningen av mobildata via Twitter på iPhone

I det andra alternativet försöker vi hålla Twitter ansluten till mobilnätverket på din iPhone, samtidigt som vi minskar dess dataanvändning genom att minska vissa Twitterfunktioner som är kända för att konsumera mycket mobiltelefondata.

Avfölj människor

Dataanvändningen med Twitter-appen är direkt relaterad till antalet Twitter-uppdateringar och flöden som du får på din iPhone.

Därför bör du kunna minska datanvändningen på din iPhone genom att följa upp de som inte är relaterade till ditt intresse och även de som stör dig med oberoende tweets och information.

Förhindra att Twitter-videor spelas automatiskt

Som du måste ha märkt, videor på Twitter börjar spela automatiskt när du kontrollerar ditt Twitter-konto och aviseringar. Därför kan du minska användningen av mobildata via Twitter på din iPhone genom att stoppa videor från att spela automatiskt.

1. Öppna Twitter-appen på din iPhone.

2. Klicka sedan på fliken Mig, som ligger längst ner till höger på skärmen.

3. På nästa skärm klickar du på den kugghjulformade inställningsikonen som ligger till höger om din profilbild (se bild nedan).

4. Därefter ser du en popup, klicka på alternativet Inställningar i popup-menyn.

5. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på Dataalternativet under avsnittet ”Allmänt”.

6. På dataskärmen trycker du på alternativet Video Autoplay.

7. På nästa skärm väljer du antingen Använd endast WiFi eller Spela aldrig videor automatiskt (se bild nedan).

Om du väljer alternativet "Spela aldrig videor automatiskt" spelas inte Twitter-videor automatiskt, både när du är ansluten till WiFi eller mobilnät.

Alternativet "Använd endast WiFi" kommer att spara mobildata på din iPhone, eftersom Twittervideor bara spelas automatiskt endast när du är ansluten till ett WiFi-nätverk, de kommer inte att använda dina dyra cellulära data.

Förhindra inläsning av förhandsvisningar av bilder

Precis som videor, kan bilder också konsumera mycket cellulär data. Därför kan ett annat sätt att begränsa användningen av mobildata på din iPhone via Twitter vara att förhindra att Twitter använder cellulär data genom att förhindra att bildförhandsgranskningar laddas när de personer som du följer på Twitter laddar upp bilder.

1. Öppna Twitter-appen på din iPhone.

2. Klicka sedan på fliken Mig, som ligger längst ner till höger på skärmen.

3. På nästa skärm klickar du på knappen Kugghjulformade inställningar.

4. Därefter ser du en popup, klicka på alternativet Inställningar i popup-menyn.

5. Klicka på Data på skärmen Inställningar.

6. På dataskärmen stänger du av förhandsvisningar av bilden genom att flytta väljaren till OFF-läge (se bild nedan).

När förhandsvisningar på Twitter-bilder är avstängda, ser du bara länkarna till bilder i stället för vanliga förhandsvisningar av bilder i Twitter-feeds och aviseringar.

När du stänger av förhandsvisningar av bilder kan spara cellulära data kan du hitta den här inställningen ganska obekväm, eftersom du inte kan se bilder som är tweetade av dem som du följer, såvida du inte väljer att klicka på länken till bilden.