Så här får du en topp Tweet på Twitter

Twitter väljer inte manuellt de bästa tweetsna. Dessutom kan användare inte rösta på eller föreslå tweets. Istället använder Twitter en egen algoritm som bestämmer topp-tweets av ett antal faktorer, såsom söktermens relevans, tweetkvalitet och utbredd engagemangsnivå. Även om det inte finns någon metod som absolut kan garantera topp-tweet-status, finns det flera saker du kan göra för att förbättra dina chanser.

Interagera med människor

Ju mer du interagerar med andra Twitter-användare, desto mer sannolikt kommer de att märka dina tweets och tweeta eller favoritmarkera dem. När den här processen utvecklas kan Twitter känna igen dina tweets när de blir en del av en större konversation. Följ topp- eller expert-tweets inom det ämnesområde som intresserar dig. Läs deras tweets och re-tweet och favorit tweets av hög kvalitet. Engagera dessa användare genom att bekräfta sina poäng direkt i dina tweets via "@användarnamn" (utan citattecken) och genom att ställa frågor till dem.

Skapa intressant innehåll

Twitter-användare tweetar ofta eller favorit-tweets om ämnen de gillar. För att locka användare till dina tweets, fokusera ditt konto på en enskild ämneskategori och lägg sedan kvalitets-tweets om ämnen inom kategorin för att visa att du är en bra informationskälla eller expert på det. Dessutom följer Twitter-användare ofta konton och tweetar eller favorit-tweets som de anser vara engagerande och värdefulla. Som ett resultat kan du lägga upp uppdaterad information om ämnet och inkludera länkar, foton och videor som stöder eller förbättrar texten i dina tweets.

Använd Hashtagged nyckelord

En hashtag - "#" - placerad före ett ämnesord eller fras i en tweet hjälper till att uppmärksamma det. När en annan användare söker efter ett visst ämne via Twitter-sökning utan hashtaggat nyckelord / fras, visar resultatskärmen alla tweets som innehåller relevant sökord / fras. Ändå, när en användare söker med ett hashtaggat nyckelord / fras, begränsar Twitter-sökningen resultaten till endast de tweets som innehåller det hashtaggade nyckelordet / frasen. Infoga relevanta hashtaggade nyckelord eller fraser i dina tweets för att göra dem mer synliga i Twitter-sökresultaten.

Dela över tjänster

Ett annat sätt du kan få följare och öka dina chanser att få fler topp-tweets är att dela dina tweets, eller länkar till dem, på bloggsidor och andra sociala nätverk som Blogger, Facebook, LinkedIn, Tumblr och WordPress. Dela dessutom dina tweets på personliga, akademiska eller företagswebbplatser och i forum eller kommentarområden på ämnesrelaterade webbplatser. Att dela dina tweets mellan tjänster gör dem mer synliga för Twitter-användare som följer dig men saknar några av dina tweets och för användare som för närvarande inte följer dig.

Kom ihåg reglerna

Twitter-reglerna (länk i resurser) förbjuder användning av tredjepartsapplikationer och webbplatser som är utformade för att öka anhängarna. En plötslig ökning av antalet anhängare som inte uppnås genom normal social interaktion på Twitter kan leda till att kontot stängs av. Dessutom kan avstängning inträffa om du försöker öka anhängarna genom att skräpposta andra användare med följeinbjudningar via "@användarnamn" eller om du taggar tweets med icke-relevanta nyckelord för att vilseleda sökare. Informationen i denna artikel gäller Twitter från och med februari 2014.