Hur man spårar mobiltelefoner med Google

Med de globala positionsmottagarna i mobiltelefoner kan du använda olika metoder för att spåra en enhet. Google låter dig hitta din egen Android-telefon med Android Device Manager-verktyget, eller så kan du dela din platsinformation via Google Hangouts. Du kan också dela din pendlingsinformation via Google Nu, samt använda appar från Google Play-butiken för att göra ännu mer spårning.

Android Enhetshanteraren

Om du tappar din Android-telefon eller den blir stulen kan du använda Android Device Manager-verktyget för att spåra den. Onlineverktyget kan hitta din telefon och till och med låta dig ringa den för att varna dig om dess plats - även om den är inställd på tyst eller vibrerar. Du kan också fjärradera din enhet om den har stulits och du inte tror att du kan få tillbaka den. Observera att om din telefon har blivit stulen, försök inte att gripa tjuven på egen hand - varna myndigheterna och låt dem hantera den.

Platsdelning av Hangouts

Googles enhetliga meddelandeprogram, Hangouts, har platsdelning inbyggd direkt, så om du vill att dina vänner ska veta var du är, behöver du inte skriva in din adress eller försöka räkna ut tvärgatorna - tryck bara på platsen fäst bredvid uttrycksikonen i textinmatningsrutan för att dela din plats med vem som helst som är i Hangouten med dig då.

Googla nu

Android-drivna telefoner har en aviseringsapp som heter Google Now som visar användbar och relevant information vid rätt tidpunkt, som att meddela dig när det är dags att lämna för att komma till jobbet i tid. När du märker både dina arbets- och hemplatser kan Google Nu också varna människor när du lämnar jobbet och när du ska komma hem. På skärmen Google Nu trycker du på ikonen med tre punkter längst ner, väljer "Inställningar", väljer "Konton och sekretess" och sedan "Pendeldelning". Google Nu använder dina inställningar för platsdelning för Google Plus, så du kan komma till Google Plus för att justera dina platsdelningsinställningar så att Google Now-pendlingsdelning fungerar.

Appar

Google Play-butiken har många appar som du kan använda för att dela platsinformation (se Resurser). Du kan använda dessa appar för att hålla koll på dina barn när de går ut efter skolan, till exempel, eller har alla dina företagstelefoner GPS övervakade så att du vet om dina förare går fort. Många av dessa appar ger dig bättre kontroll över GPS-telefonspårning än vad som finns med standardpaketet för Google-produkter.

Säkerhet och integritet

I de flesta jurisdiktioner är det inte lagligt att spåra människors rörelser utan deras tillstånd eller kunskap. Googles produkter gör det möjligt för personen som spåras att välja och ger dig därför nödvändigt tillstånd. Du bör dock få tillstånd om du installerar ett spårningsapp från tredje part på någons telefon. Försök inte spåra någons telefon utan deras vetskap och tillstånd.