Lägga till en MP3 i Tumblr

Tumblrs bloggplattform gör att du kan skräddarsy var och en av dina inlägg efter vilken typ av innehåll och media den innehåller. När du skapar ett ljudinlägg bäddar webbplatsen in MP3-filen i ditt inlägg så att dina besökare kan klicka på "Spela upp" för att strömma filen. Tumblr genererar en musikspelare för filen i ditt inlägg, inklusive information om spåret och en miniatyr av dess albumgrafik. Du kan lägga till en MP3-fil i ett Tumblr-inlägg antingen direkt från din hårddisk eller från en plats på en extern webbplats.

Logga in på ditt Tumblr-konto och välj från rullgardinsmenyn på din instrumentpanel den blogg som du vill skicka din MP3 till.

Klicka på "Ljud" -ikonen från inläggstyperna och välj sedan fliken "Ladda upp".

Klicka på "Välj fil" för att öppna ett popup-fönster som visar hårddiskens innehåll och leta reda på MP3-filen som du vill ladda upp till din blogg. Dubbelklicka på filen för att ladda upp den.

Redigera ljudfilens spårnamn, artistnamn och album efter önskemål. Om Tumblr har fyllt i dessa fält med spårinformation kan du backa över den befintliga texten för att skriva ny information.

Klicka på "Välj albumbild" för att hitta bildfilen för albumgrafiken på din hårddisk. Dubbelklicka på bildfilen som ska laddas upp. Om Tumblr förpopulerade albumbilderna och du vill ändra den, håll muspekaren över den förpopulerade bilden och klicka sedan på "X" för att ta bort den från ditt inlägg.

Skriv in en beskrivning i efterredigeringsformuläret, om så önskas, och formatera texten med formateringsverktygen i formulärets meny. Lägg också till taggar i inlägget, till exempel musikgenren, artistnamn och annan information, för att hjälpa andra Tumblr-användare att upptäcka ditt innehåll.

Markera rutan som anger att du har behörighet att lägga ut MP3 på Tumblr enligt webbplatsens användarvillkor. Klicka sedan på "Lägg upp" för att publicera ljudfilen på din blogg.

Tips

Du kan också lägga till en MP3 i ditt Tumblr-inlägg om den är värd på en tredje webbserver. Klicka på fliken "Extern" i postningsformuläret istället för "Ladda upp" och klistra sedan in webbadressen till filen.

Varningar

Din ljudfil måste vara i MP3-format och inte större än 10 MB i filstorlek.

Du måste ha laglig upphovsrätt eller tillstånd från upphovsrättsinnehavaren för att ladda upp alla mediefiler till Tumblr. Enligt sina användarvillkor kan Tumblr stänga av konton som upprepade gånger har brutit mot villkoren för upphovsrättsintrång. Om du vill lägga upp en låt för vilken du inte har tillstånd från upphovsrättsinnehavaren kan du istället använda Tumblrs inbäddade musiktjänst genom att välja "Sök" i ljudinläggsformuläret och skriva artist och sångtitel i sökningen fält. Välj den tillgängliga tjänsten från sökresultaten från tredje part för att bädda in ljudfilen i ditt inlägg lagligt.