Hur man lägger till mappar till iTunes istället för enstaka musikfiler

Lägga du till dem en efter en när du lägger till låtar till iTunes från din dator? - I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du kan påskynda denna process genom att lägga till mappar som innehåller flera låtar till iTunes istället för att smärtsamt lägga till musikfiler, en efter en.

Skapa mappar som innehåller musikfiler

Det första steget är att skapa en mapp för att hysa alla dina musikfiler som du vill överföra till iTunes.

1. Skapa en ny mapp på ditt Windows 10-skrivbord genom att högerklicka var som helst på skärmen och välja Ny> mapp (se bild nedan).

2. När du har skapat en ny mapp, ge mappen ett riktigt namn. Du kan kalla det huvudmapp eller något annat som passar dina behov.

3. Dra nu låtarna som du vill lägga till iTunes i den nyskapade mappen.

Obs: Om du vill vara mer organiserad kan du till och med skapa undermappar och placera dessa undermappar i huvudmappen som du förbereder för att överföra till iTunes.

Lägg till mappar till iTunes

Det verkar som att iTunes bara låter dig lägga till musikfiler i iTunes-biblioteket, men det finns faktiskt ett doldt alternativ i iTunes som låter dig överföra mappar som innehåller flera musikfiler.

Det är inte många som känner till detta alternativ, eftersom alternativet att lägga till mappar till iTunes normalt inte syns när du landar på iTunes från en Windows-dator.

Följ stegen nedan för att avslöja detta dolda alternativ och lägg till mappen som innehåller flera musikfiler eller till och med undermappar som innehåller musikfiler i ditt iTunes-bibliotek.

1. Starta iTunes på din dator. Du måste installera iTunes på din dator om du inte har det installerat ännu.

2. Tryck sedan på CTRL + B för att avslöja den dolda menyfältet

Som du kan se från bilden i steg 1 ovan är menyfältet som ger möjlighet att lägga till mappar till iTunes dold när du landar på iTunes från en Windows-dator. Detta andra steg för att komma åt den dolda menyfältet genom att trycka på CTRL + B-tangenterna på din dator.

3. Klicka på Arkiv> Lägg till mapp i biblioteket.

4. Navigera till mappplatsen som innehåller musikfilerna som du vill ladda upp till iTunes. Som du kan se på bilden nedan har en mapp som innehåller låtar av Drake valts.

5. Välj mappen som du vill lägga till i iTunes-biblioteket genom att klicka på knappen Välj mapp.

När mappen är vald börjar iTunes skanna efter musikfiler i den valda mappen och starta processen att lägga till musikfiler till ditt iTunes-bibliotek.

Processen att överföra filer från din dator till iTunes tar sin tid, beroende på antalet låtar i mappen.

Medan filerna överförs kan du fortfarande använda iTunes som du normalt gör.