Den bästa webbläsaren för äldre datorer

Om din gamla dator fortsätter att krossa och du inte kan låta dig byta ut den kanske du letar efter den bästa programvaran för att hålla den igång. Bland dessa applikationer kräver webbläsare vanligtvis lite hårdvara för att fungera. Att välja den bästa webbläsaren för din gamla dator kan komma till exakt vad som gör din dator "gammal" och vad du hoppas kunna åstadkomma på webbsurfning.

Håll det uppdaterad

Oavsett vilken webbläsare du väljer bör du alltid hålla den så uppdaterad som möjligt. Onlineangripare utvecklar rutinmässigt nya och uppfinningsrika sätt att skaffa information från din dator. Webbläsartillverkare håller sig på detta, pluggar in säkerhetshål och släpper dem genom uppdateringar. Att ha en föråldrad webbläsare kommer att riskera dig och eventuellt vara oförenlig med nya standarder som HTML5.

Bästa webbläsare för enstaka flikar

Om du inte öppnar flera flikar i bläddringsfönster eller inte vet vad det ens betyder, väljer du sannolikt Internet Explorer. Internet Explorer använder betydligt mindre slumpmässigt minne, eller RAM, vid uppstart än sina konkurrenter. Dessutom fortsätter Internet Explorer att få support när det installeras på versioner av Windows som fortfarande stöds av Microsoft.

Bästa webbläsare för flera flikar

För de som gillar att öppna flera sidor åt gången är Firefox det bästa sättet att gå. Även om det initialt är tungt för RAM-användningen, håller det minnesförbrukningen lägre när du öppnar fler flikar. Firefox har också den extra fördelen att den kan uppdateras oavsett om ditt operativsystem fortfarande stöds av OS-företaget. Firefox stöder dock inte version av Windows före XP SP2.

Datorer som är för gamla

Med det sagt så stöder praktiskt taget ingen webbläsare ett operativsystem som är äldre än Windows XP. Det mer än tio år gamla operativsystemet, som släpptes 2001, representerar det äldsta som din maskin kan vara innan det inte kan installera nyare webbläsare eller uppdateringar. I fall där din dator är äldre, överväg att använda standardwebbläsaren som medföljde maskinen, eftersom den kommer att vara bättre utformad för att fungera inom den miljön. Det rekommenderas dock starkt att du uppdaterar ditt operativsystem eller köper en ny dator för att undvika säkerhetshål som presenteras av föråldrad programvara.