Hur man konverterar Mini VHS till DVD

Företagen skapade mini-VHS-bandet så att de kunde erbjuda en mindre och lättare videokamera. På alla andra sätt är ett mini-VHS-band lika sårbart för bandbrott och försämring som ett VHS-band i full storlek. Förutom att det kan spelas på DVD-spelare, kommer att konvertera ett mini VHS-band till DVD också skydda bandets innehåll. Omvandlingen kräver en VHS digital omvandlare som förvandlar videon från mini VHS till en digital videofil. Mini VHS-bandet skadas inte på något sätt genom att dess innehåll omvandlas till en DVD.

Konvertera mini VHS-bandets innehåll till en digital fil

Sätt i mini-VHS-tejpen i VHS-bandadaptern. Sätt i VHS-bandadaptern i VHS-spelaren. Anslut ena änden av en S-videokabel till S-videoutgången på VHS-bandspelaren. Anslut den andra änden av S-Video-kabeln till S-Video-ingången på VHS digitalomvandlare, som Easy VHS-to-DVD, som är tillgänglig för både Mac och PC (se länken i Resurser).

Anslut de röda och vita anslutningarna på stereoljudkabeln till de röda och vita ljudutgångarna på VHS-bandspelaren. Anslut de röda och vita anslutningarna i andra änden av stereoljudkabeln till de röda och vita ingångarna på VHS digitalomvandlare. Anslut USB-kabeln som är ansluten till VHS digitalomvandlare till en USB-port på datorn.

Mata ut skivfacket på DVD-brännaren. Placera programskivan för VHS digitalomvandlare på skivfacket. Stäng skivfacket. Dubbelklicka på ikonen på programskivan för VHS digitalomvandlare när den visas på datorns skrivbord. Dubbelklicka på installationsikonen i fönstret som har dykt upp. Följ anvisningarna för att installera VHS digitalomvandlarprogram på datorns hårddisk. Starta om datorn när installationen är klar.

Kör programmet VHS digitalomvandlare. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in videon på "S-Video" och ljudet till "stereo." Tryck på "Play" på VHS-bandspelaren. Tryck på "Spela in på VHS digitalomvandlarprogrammet. Tryck på" Stoppa "på VHS digitalomvandlarprogrammet när mini-VHS-bandet är klart. Ta bort VHS-bandadaptern från VHS-bandspelaren. Mata ut mini-VHS-bandet från VHS-bandadaptern. och ta bort den. Koppla bort alla kablar från VHS-bandspelaren, VHS digitalomvandlare och USB-porten på datorn.

Tryck på "Spara" -knappen på VHS digitalomvandlarprogram. Namnge den digitala videofilen som ska tillverkas av mini VHS-bandet i kolumnen "Namn" i fönstret som visas. Klicka på "Spara" för att spara den digitala videofilen på datorns hårddisk. Avsluta VHS Digital Converter-programmet när den digitala videofilen har sparats.

Omvandla mini VHS digital videofil till en DVD

Ladda ner och installera ett DVD-brännprogram, som gratis Burn (för Mac) eller en testversion av DVD Shrink (för PC) (se länkarna i Resources). Starta om datorn efter installationen.

Kör programmet för DVD-bränning. Välj "DVD-Video" från fliken "Format" på programmets huvudskärm. Ge DVD-skivan samma namn som mini VHS-bandet. Ange namnet i kolumnen "Namn" högst upp på programmets huvudskärm.

Dra den digitala videofilen som gjordes från mini-VHS-bandet till huvudskärmen för DVD-brännprogrammet. Klicka på "Ja" om ett fönster uppmanas att konvertera den digitala filen till ett DVD-kompatibelt videoformat.

Mata ut skivfacket och ta bort skivan från VHS digitalomvandlarprogram. Lägg en tom inspelningsbar DVD på skivfacket. Stäng skivfacket.

Klicka på "Bränn" -knappen på DVD-bränningsprogrammets huvudskärm. Vänta medan mini VHS-bandet omvandlas till en DVD. Avsluta DVD-bränningsprogrammet när DVD-skivan är klar. Mata ut DVD: n.

Objekt du behöver

  • VHS-bandadapter

  • VHS-bandspelare

  • VHS digital omvandlare

  • S-videokabel

  • Stereoljudkabel

  • DVD-brännare

  • Tom inspelningsbar DVD

Tips

Använd en inbyggd USB-port på datorn och inte en USB-hub om det är möjligt.

Varningar

Kör inte andra grafiska eller videointensiva program på datorn när du använder VHS digitalomvandlare.