Fix För "Köp i appen är inte tillåtna" Meddelande på iPhone

Om du försöker göra ett köp inom en app och din iPhone visar ett meddelande som läser "Köp i appen är inte tillåtna" är det troligt att köp i appar är begränsade på din enhet.

Köp i appen tillåts inte på iPhone

Medan funktionen Inköp i appen på iPhone gör det enkelt att göra inköp på iPhone eller iPad, ökar det också möjligheten att någon med tillgång till din iPhone gör oönskade inköp.

Därför tillåter Apple iPhone-användare att inaktivera köp i appar för att förhindra att dina barn frestas att göra oönskade inköp på din iPhone.

Eftersom din iPhone försöker förhindra köp i appar är det troligt att du av misstag har inaktiverat "köp i appen" på din enhet.

Fixa "Köp i appen är inte tillåtet" Meddelande på iPhone

Allt som krävs för att fixa meddelandet "Köp i appen är inte tillåtet" på iPhone är att komma åt "iTunes & App Store" -inställningarna på din iPhone och se till att köp i appen är tillåtna på din enhet.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din iPhone.

2. Bläddra nedåt på skärmen Inställningar och tryck på Skärmtid.

3. På nästa skärm klickar du på Innehållsskydd och begränsningar.

Ange ditt fyrsiffriga lösenord för skärmtid.

4. På nästa skärm klickar du på iTunes & App Store Inköp.

5. På iTunes & App Store-skärmen klickar du på Inköp i appar. Du ser detta alternativ som inställt på Tillåt inte.

6. På nästa skärm trycker du på alternativet Tillåt för att aktivera köp i appar på din iPhone.

Efter detta bör du kunna göra köp i appen på din iPhone. Det betyder att du inte behöver göra ett helt spel eller stänga en app för att köpa spelkrediter eller uppgradera till en betald eller premiumversion av en app.