Hur man skickar en LCD-TV

Att skicka en LCD-TV kan vara dyrt på grund av enhetens storlek och det förpackningsmaterial som krävs för att förhindra att skärmen går sönder under transport. Eftersom LCD-skärmar är ömtåliga säkerställer inte ens det bästa packningsjobbet att enheten kommer fram till sin destination i ett stycke. När du har packat tv: n säkert, ta den till ett rederi som UPS, FedEx eller USPS för att skicka den. Inköpsförsäkring kan täcka hela eller delar av kostnaden om enheten går sönder.

Spänn fast en bräda framåt

Medan hela LCD-enheten är utsatt för fysisk skada, är skärmen den mest ömtåliga delen. Du kan ge skärmen extra skydd genom att säkra ett Masonite-kort eller en tjock bit papp som skärs till skärmens storlek, inklusive ramen, över TV: ns framsida. Skyddskortet kan hållas på plats av annat fraktmaterial.

Bubble Wrap och antistatiska omslag

Återanvänd det antistatiska ark som medföljde TV: n om möjligt. Om inte, ersätter du det med ett nytt ark hjälper till att skydda enheten. Vissa TV-apparater har en avtagbar bas. Om så är fallet, ta bort basen vid denna tidpunkt om den inte behövs och säkra enheten i isoporfästet. Du kan skydda TV: n genom att tillverka en bubbelpapper för skärmen eller slå in skärmen flera gånger med bubbelplast. Bubbelplasten kan tejpas på sig själv för att stängas och ska täcka alla sidor av TV: n.

Packa lådan

Om du fortfarande har den ursprungliga isoporstaget och någon av de andra originalförpackningarna, placera skärmen i det återstående materialet på samma sätt som det ursprungligen skickades. I annat fall kan du beställa en anpassad isopor monteringssats för TV: n eller skräddarsy frigolit för att säkra enheten på plats. Fyll de tomma delarna av lådan med skräddarsydda isopor och antistatiska jordnötter. Du kan också slå in TV: n i en mjuk, fluffig filt för att skydda den. Filtar kan användas istället för jordnötter för att fylla det tomma utrymmet men kan medföra risk för statisk skada. TV: n ska ha minimal rörlighet i den förpackade lådan.

Återanvänd originalförpackningen

Om du fortfarande har TV: ns originallåda, återanvänd den i leveransprocessen. Att skicka TV: n i originalförpackningen är en risk, eftersom lådan kan ha försämrats strukturellt över tiden. Placera istället originallådan inuti en större, ny låda som har minst två tum spelrum i alla dimensioner för att hålla vadderingsmaterial. Fyll lådans botten med ett lager eller två med jordnötter eller skära isopor, lägg originallådan ovanpå förpackningsmaterialet och omge lådan på alla sidor med mer förpackningsmaterial så att den inte rör sig. Om du inte har originalrutan kan metoden box-in-a-box användas med två nya rutor. Båda lådorna ska hållas ordentligt med frakttejp.