Vad händer när du sätter din iPhone på Stör ej-läge?

När Apples iOS6-plattform lanserades i september 2012 inkluderade den över 200 ändringar av systemet. En av de större funktionerna som introducerades var "Stör ej" eller DND-läge. I en värld som blir alltmer centrerad om mobil teknik är DND-läge Apples sätt att låta människor koppla ur, till viss del, så att de kan fokusera på vissa aktiviteter under inställda tidsperioder utan att distraheras av inkommande samtal eller textmeddelanden.

Om DND

När DND-läge är aktiverat förblir iPhone-skärmen mörk och telefonen förblir tyst, utan vibrationer eller ringsignaler. Användaren kommer fortfarande att ta emot samtal och texter, liksom andra aviseringar, men kommer inte att kunna se dem förrän DND-läge är avaktiverat. Det betecknas med en halvmåne-ikon, som visas högst upp på iPhones låsskärm. DND-läge aktiveras i "Inställningar".

Undantag

Medan DND-läge innehåller telefonsamtal och textmeddelanden när det är aktiverat finns det några undantag. Till exempel kan användare skapa en anpassad kontaktlista eller välja sin favoritlista, och inkommande samtal från alla kontakter i sådana listor kommer fortfarande att skjutas igenom. Användare kan också aktivera en inställning som drar igenom samtal om ett visst nummer, trots att det inte visas i några förinställda listor, skickar ett samtal två gånger inom en tidsperiod på tre minuter. Detta hjälper till att ge sinnesfrid till iPhone-användaren, med vetskap om att DND-läge kan ställas in medan du fortfarande släpper igenom samtal som kan vara i nödfall.

inställningar

En snygg sak med iPhones DND-läge är att du kan schemalägga att den ska träda i kraft under vissa perioder på dagen. Till exempel om du vill implementera DND-läge medan du sover från 22:00 till 6 på morgonen kan du schemalägga det på telefonen. Om du vill ha en timmes oavbruten tid varje natt när du äter middag med din familj, kan det också planeras. DND-läge kan också slås på och av manuellt.

Larm

DND-läge kan fortfarande tillåta att väckarklockor hörs när de implementeras, men i så fall fungerar bara väckarklockan som är förinstallerad på din iPhone. Om du har andra appar som du använder för en väckarklocka, se till att du inte använder dem samtidigt med DND-läge.