Så här skapar du ett kontaktformulär för ditt Tumblr-tema

Även om det vanliga Tumblr-temat inte erbjuder alternativet en kontaktsidemall, kan du i sig bygga en enkel sida för att visa din kontaktinformation på någon av dina Tumblr-bloggar och skapa en länk till kontaktsidan på din blogg genom att aktivera inställning när du skapar sidan. Eller om du vill att anhängare ska kunna kommentera och interagera med dig utan att ge din kontaktinformation, aktivera funktionen Frågesida för din blogg. Dina följare kan meddela dig anonymt eller använda deras Tumblr-användarnamn, beroende på hur du konfigurerar funktionen.

Kontakt sida

Öppna Tumblr och logga in på din instrumentpanel.

Klicka på nedåtpilen bredvid din primära blogg och klicka sedan på namnet på bloggen som du vill redigera.

Klicka på fliken "Anpassa" för att öppna bloggen i Anpassa-läge. Bloggtema öppnas för redigering med anpassningspanelen synlig i sidans vänstra sidofält.

Klicka på fliken "Lägg till en sida" för att öppna formuläret Ny sida.

Skjut alternativet "Visa länk till den här sidan" för att aktivera länken för kontaktsidan på din blogg.

Skriv en URL för sidan. Skriv till exempel ”Kontakt” i URL-fältet.

Skriv “Kontakt” eller “Kontakta oss” som sidrubrik.

Skriv din kontaktinformation i sidans text.

Klicka på "Uppdatera förhandsgranskning" för att förhandsgranska sidan och klicka sedan på "Spara" för att spara och publicera sidan.

Klicka på ”Avsluta” för att stänga panelen Anpassa och återgå till instrumentpanelen.

Fråga sidan

Öppna Tumblr och logga in på din instrumentpanel.

Klicka på kugghjulsikonen i det översta verktygsfältet för att öppna menyn Inställningar.

Klicka på namnet på bloggen som du vill redigera i menyn till vänster. Bloggens inställningssida öppnas.

Klicka på kryssrutan framför alternativet ”Låt människor ställa frågor” och skriv sedan en titel på sidan. Många användare titlar sin Ask-sida "Ask Me Anything."

Klicka på "Tillåt anonyma frågor" om du vill aktivera den här funktionen.

Klicka på "Spara" för att spara inställningarna. En sida med namnet ”Fråga” läggs till i din blogg. Lägg till "/ ask" till bas-URL: en på din Tumblr-blogg, till exempel "myblog.Tumblr.com/ask", eller öppna din blogg och klicka på länken "Fråga" för att visa din Ask-sida.

Tips

För att kontrollera meddelanden från din Ask-sida, klicka på kuvertikonen i det översta verktygsfältet för att öppna din Tumblr-inkorg. Alla dina meddelanden, inklusive dina Ask-meddelanden, visas.

Varningar

Observera att när du aktiverar anonyma meddelanden via din Ask-sida kan du få stötande meddelanden. Dessutom kan du inte blockera en kränkande användare om han är anonym. Använd den här funktionen med försiktighet.