Hur man spårar min telefon med GPS på en dator

En förlorad telefon kan vara ett stort krångel och skära dig från jobbet, vänner och familj. Men tack vare kraften i GPS är det inte världens ände. GPS-tekniken byggd på din telefon gör att du enkelt kan spåra den online. De flesta telefoner idag har den här förmågan, från de enklaste modellerna för flip-telefon till de senaste smartphonesna.

Högflygande GPS-teknik

Din telefon tar emot positionssignaler från U.S. Global Positioning System (GPS), ett nätverk av satelliter som kretsar i rymden. Men för att du ska kunna spåra din telefon måste den vara påslagen och ta emot GPS. Om telefonen är i en stor metallbyggnad och GPS-mottagningen är dålig, eller om batteriet är urladdat, fungerar inte spårningen. Många spårningstjänster kräver också att du har ett molnkonto hos telefonens leverantör. Grundläggande tjänster som spårning är vanligtvis gratis för de flesta smartphones, även om andra, som datalagring, kostar.

GPS-spårning för iPhone

Apple erbjuder en app som heter "Hitta min iPhone" som spårar iPhones, iPads och Mac-datorer. För att använda den måste du först registrera enheten med iCloud, Apples molnbaserade lagringstjänst. Förutom att spåra en förlorad telefon kan du beordra den att spela ett ljud, vilket gör enheten lättare att hitta under soffkuddarna. Du kan också låsa telefonen, visa meddelanden eller radera telefonens minne.

Hitta din Android

För att spåra en Android-telefon måste du först skapa ett konto hos leverantören, till exempel Samsung, HTC eller Google. Som nämnts ovan måste telefonen vara på och dess GPS-tjänst aktiverad. När du har ställt in visar kontot din Android-enhet på en karta. Förutom platstjänster kan du fjärrlåsa telefonen, ringa den eller låsa skärmen.

Windows Phone-spårning

Processen för att spåra en Windows-telefon är ungefär som erbjudanden för iPhone- och Android-modeller. Du registrerar dig för ett konto hos Microsoft och går sedan till account.microsoft.com/devices. Välj din telefon från en lista över dina Windows Mobile-enheter och visa sedan kartan som visar telefonens plats. Som med tjänster som erbjuds för andra smartphones, låter Microsoft dig ringa, låsa eller radera din telefon på distans, om du skulle behöva.

Hitta din flip-telefon

Många större mobiloperatörer erbjuder spårningstjänster för en liten månadsavgift som täcker grundtelefoner. Sprint och Verizon erbjuder var och en vad de kallar "Family Locator", och AT&T har sin egen plan som heter "FamilyMap." Med dessa tjänster kan du spåra de mest grundläggande telefonerna de säljer. För telefoner som inte stöder appar är spårningstjänstens noggrannhet inte lika bra som för en smartphone. Till exempel, med hjälp av GPS, kan smartphones hitta en plats inom 150 fot, medan spårning av telefoner är korrekt till cirka 1000 fot. Detta är dock tillräckligt bra för att berätta om din telefon fortfarande finns i ditt hus eller om du lämnade den på kontoret. För att använda den loggar du in på ditt konto på mobilleverantörens webbplats och registrerar dig för tjänsten. När kontot är inställt visas din telefon på en karta på webbplatsen.