Så här skapar du en Facebook-fansida för en klient och överför sedan rättigheter

Facebook-sidor kan användas för alla möjliga ändamål, till exempel att tillhandahålla en plats där företag kan interagera med sina följare. Tack vare Facebooks förmåga att skapa nya administratörer för varje sida kan du skapa en sida för en klient och sedan överföra fullständigt ägande av sidan till klienten med lite krångel.

Skapa och redigera sida

När du skapar en sida för någon annan är processen densamma som om du skapade den själv. Överföringen av äganderätten kan komma när som helst efter att sidan redan har skapats. Besök Facebooks verktyg för att skapa sidor och arbeta sedan med din klient för att se till att namnet och annan information är korrekt. När den har skapats kan du sedan redigera mindre detaljer, lägga till grafik och annat nödvändigt innehåll.

Bjud in klient

För att överföra äganderätten till sidan måste din klient först följa sidan du skapade. Du kan skicka honom en länk till sidan och be honom att klicka på "Gilla" -knappen, eller klicka på "Bygg publik" och välj sedan "Bjud in vänner" från sidans administratörspanel för att skicka en enskild begäran.

Överför rättigheter

När din klient har följt sidan du skapade för dem kan du göra henne till administratör. Alla administratörer har lika rättigheter, så det spelar ingen roll vem som skapade sidan eller vem som var den första administratören. Klicka på "Redigera sida" på sidan och klicka sedan på "Hantera administratörsroller." Bredvid ditt namn kommer det att finnas ett tomt utrymme där du kan skriva in en annan persons namn eller e-postadress. Börja skriva in namnet på din klient och välj sedan hennes namn när det kommer upp. Se till att titeln under hennes namn säger "Manager" och klicka sedan på "Spara" för att spara ändringarna. Härifrån kan du ta bort din egen status som administratör eller be din klient att göra det åt dig.

Överväganden

Var försiktig när du marknadsför någon till sidadministratör. Eftersom administratörer alla har lika rättigheter kan en ny administratör ta bort andra administratörer, ändra allt innehåll och till och med radera hela sidan. Det finns många olika behörighetsnivåer du kan välja för personer du vill agera som personal på din sida, så överväg att välja en kategori som inte är administratör beroende på vilka uppgifter du vill att din personal ska utföra.