Hur man går med i Tumblr för att publicera i en privat gruppblogg

Om du har blivit inbjuden att posta på en privat grupp Tumblr-blogg är det första du kan göra att gå med i Tumblr. Ange bara en giltig e-postadress och lösenord för att skapa ditt Tumblr-konto. Du måste också skapa ett Tumblr-användarnamn, vilket också kommer att vara prefixet för URL: en till din egen Tumblr-blogg. Din blogg skapas som standard när du skapar ditt konto. När du väl är inloggad på Tumblr kan du komma åt den privata bloggen för att publicera ditt första inlägg.

Skapa Tumblr-konto

Öppna Tumblr-registreringssidan i en webbläsare (länk i resurser).

Skriv din e-postadress och skriv sedan ett lösenord för ditt konto.

Skriv ett användarnamn som du kommer att använda på Tumblr-plattformen. Användarnamnet som du tilldelar ditt konto kommer att vara den första delen av din Tumblr-webbadress. Om du till exempel väljer "JohnDoe" som ditt användarnamn, kommer din Tumblr-webbadress att vara "johndoe.tumblr.com."

Klicka på knappen "Registrera dig". Dialogrutan Hur gammal är du öppnas. Skriv din ålder i år i rutan.

Klicka på länken "Användarvillkor" för att granska serviceavtalet. Klicka på kryssrutan för att intyga att du godkänner villkoren. Klicka på "Klar" för att skapa ditt konto. Ett verifierings-e-postmeddelande skickas till den e-postadress du angav för kontot. Du kommer dock automatiskt att loggas in på plattformen innan du bekräftar din e-postadress. Sidan Följ fem öppnas.

Klicka på fem användare för att följa i den högra rutan. När du har valt fem användare visas knappen Nästa steg. Klicka på "Nästa steg" för att öppna din profilsida.

Klicka på ikonen "Ladda upp foto", bläddra sedan till och klicka på ett profilfoto på din dator. Klicka på "Öppna" för att ladda upp fotot.

Fyll i eventuella valfria detaljer i profildialogrutan och klicka sedan på "Klar". Sidan Mobile Apps öppnas. Du kan ladda ner mobilappen Tumblr för iOS, Android och Windows-telefon från den här sidan eller klicka på länken "Jag ska göra det senare" för att hoppa över appnedladdningen. Din Tumblr-instrumentpanel öppnas.

Öppna din e-postapplikation och öppna sedan Tumblr-verifierings-e-postmeddelandet. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att bekräfta ditt konto.

Åtkomst och inlägg på privat blogg

Öppna en ny flik i webbläsarfönstret när du är inloggad på din Tumblr-instrumentpanel.

Skriv eller kopiera och klistra in URL: en till den privata bloggen i webbläsarens adressfält och tryck sedan på "Enter". Lösenordsprompten öppnas för den privata bloggen.

Skriv blogglösenordet och klicka sedan på "OK". Du är inloggad på den privata gruppbloggen.

Klicka på ikonen för den typ av inlägg du vill publicera. Klicka till exempel på ikonen ”Textinlägg” för att öppna formuläret Ny textinlägg. Du kan också skapa inlägg för video, foto, offert, chatt och länk.

Skriv en rubrik för ditt inlägg i rutan Titel och skriv sedan inläggstexten i textrutan. Lägg till valfria taggar i rutan Taggar.

Klicka på "Lägg upp" -knappen. Ditt inlägg publiceras på den privata gruppbloggen.

Tips

Du kan schemalägga att ditt inlägg ska publiceras vid ett senare tillfälle genom att klicka på nedåtpilen bredvid knappen "Inlägg" och sedan klicka på "Publicera på .." Ange datum och tid och klicka sedan på "Schemalägg inlägg".

Varningar

Tumblr kommer att meddela dig med ett meddelande högst upp på instrumentpanelen för att verifiera din e-postadress tills du verifierar.

Publicera inte ditt eget inlägg som privat om du vill att andra användare på den privata bloggen ska ha tillgång till dina inlägg. Om du publicerar ett inlägg som privat kan bara du se inlägget.