Kan du lägga till ett vanligt tangentbord i iMac?

IMac levereras med ett trådlöst tangentbord med låg profil, men du kan lägga till ett kabelanslutet USB-tangentbord eller ett större trådlöst Bluetooth-tangentbord om du föredrar en större skrivyta. Alla iMac-enheter kör Apples OS X-operativsystem, så du kan lägga till ett nytt tangentbord på samma sätt oavsett vilken version av OS X som är installerad på din iMac.

Kompatibilitet

Inte alla tangentbord är Mac-kompatibla. Kontrollera tangentbordets systemkrav eller tillverkarens webbplats för Mac-kompatibilitet innan du köper ett nytt tangentbord. Ibland är de fabriksinställda funktionsknapparna inte kompatibla medan tangentbordets skrivfunktion fungerar bra. Om du vill använda ett tangentbord som du har till hands, anslut det till en USB-port på din iMac och testa det.

Typer

IMac känner igen de flesta ANSI-, JIS- och ISO-tangentbord. ANSI är den vanliga tangentbordstypen som används i Nordamerika. ISO-tangentbord används främst i Europa och JIS-tangentbord används i Japan. Du kan ange vilken som helst av dessa tangentbordstyper genom att gå till Systeminställningar och välja Tangentbord och mus följt av Ändra tangentbordstyp.

Konfiguration

När du ansluter ett USB-tangentbord till en iMac öppnas Keyboard Setup Assistant så att du kan ställa in dina tangentbordspreferenser. Detta inkluderar att slå på eller av funktionsknapparna. Om tangentbordet inte känns igen automatiskt väljer du Systeminställningar i dockan och klickar på Tangentbord och mus. Därifrån kan du klicka på Ändra tangentbordstyp för att starta installationsassistenten.

Bluetooth-tangentbord

För att ansluta ett annat trådlöst tangentbord till iMac, se till att tangentbordet har nya batterier installerade och slå sedan på tangentbordet. Öppna Systeminställningar följt av Visa och sedan Bluetooth på din iMac. Se till att Bluetooth är aktiverat och att iMac kopplas automatiskt till tangentbordet. Du kan behöva klicka på "Acceptera" för att aktivera anslutningen. Kontrollera tangentbordets signalstyrka genom att öppna Systeminställningar, Tangentbord och mus och sedan Bluetooth.