Hur man blockerar okända samtal på iPhone

Även om det är lätt att blockera kända telefonnummer på iPhone, finns det verkligen inget sätt att blockera samtal som döljer sina telefonnummer. Lyckligtvis finns det fortfarande ett sätt att blockera okända samtal på iPhone genom att konfigurera funktionen Stör inte på din iPhone.

Blockera okända samtal på iPhone

Om du använder funktionen för att blockera samtal på din iPhone, kanske du har märkt att anropare med okända telefonnummer fortfarande kommer igenom och stör dig med oönskade samtal.

Detta händer eftersom den grundläggande samtalsblockeringsfunktionen på iPhone fungerar genom att jämföra det inkommande samtalnumret med telefonnummer i din samtalsblocklista.

Men när någon ringer dig med ett dold nummerpresentation kan din iPhone inte räkna ut vem som ringer och kommer inte att kunna blockera det okända inkommande samtalet.

För närvarande är det enda sättet att blockera okända samtalare på iPhone att konfigurera funktionen "Stör ej" på din iPhone så att den bara tar emot samtal från kända samtalare.

Steg för att blockera okända samtal på iPhone

Följ stegen nedan för att blockera okända samtalare på iPhone genom att ställa in läget "Stör inte" på din iPhone för att ta emot samtal endast från kända anropare.

1. Öppna Inställningar på din iPhone och tryck på Stör inte.

2. På skärmen Stör ej, slå på alternativet för Stör inte genom att flytta väljaren till PÅ-läge

3. Bläddra sedan nedåt och knacka på Tillåt samtal från.

4. Klicka på Alla kontakter på nästa skärm.

Efter detta tillåter din iPhone endast samtal från personer i din kontaktlista. Alla andra samtal från okända samtalare eller uppringare med dold nummerpresentation blockeras automatiskt på din iPhone.

Ett potentiellt problem med den här metoden för att blockera okända samtal på iPhone är att du kan missa några giltiga samtal från personer som ännu inte finns på din kontaktlista.

Det goda är dock att du fortfarande får ett meddelande om missat samtal och äkta uppringare kan lämna en röstbrevlåda på din iPhone.