Hur man gör saker på Tumblr

Om du vill att hela Tumblr-bloggens tidslinje ska vara centrerad på sidan installerar du ett enkelt centrum-motiverat tema som inte innehåller kolumner. Flera sådana teman är tillgängliga gratis från Tumblr Theme Garden. Teman som Art She Said, The Minimalist och Observer visar alla inlägg centrerade i mitten av sidan. När du väl har installerat ett center-motiverat tema kan du centrera innehållet i alla dina textinlägg genom att "lura" plattformen med HTML-kod. Innehållet i dina textinlägg kommer att centreras på sidan. Vissa teman centrerar inläggets titel medan andra inte gör det.

Tillämpa tema

Logga in på Tumblr-instrumentpanelen, klicka på nedåtpilen bredvid din primära blogg och välj den blogg som du vill ändra.

Klicka på "Anpassa" för att öppna bloggtema i redigeringsläge.

Klicka på fliken "Bläddra bland teman" för att öppna Theme Garden.

Skriv namnet på ett av de centrerade teman i sökrutan. När du skriver visas det angivna temat i menyn Anpassa. Du kan också klicka på fliken "Alla teman" och klicka sedan på "Minimal" för att endast visa teman med enkla mönster.

Klicka på önskat tema för att förhandsgranska temat som tillämpas på din blogg i förhandsgranskningsfönstret. Upprepa att klicka på teman för att förhandsgranska dem som tillämpas på din blogg. När du hittar temat du vill använda klickar du på knappen "Använd".

Klicka på "Spara" och sedan på "Avsluta".

Centrera ett inlägg

Öppna tidslinjen för den blogg du vill ändra.

Klicka på "Aa Text" -ikonen för att öppna ett nytt textinläggsformulär.

Skriv in en valfri titel för inlägget och skriv sedan din text i inläggets text.

Klicka på "”Alternativet i formuläret Ny textpost för att ändra till HTML-kodvy. Din text bifogas mellan

och

taggar.

Redigera den första “

”Tagg till“

.”

Klicka på nedrullningspilen bredvid ikonen "Lägg upp" och klicka sedan på "Spara som utkast." Klicka på "Spara utkast" för att spara och stänga inlägget. Utkastet till inlägget sparas i mappen Utkast. Detta steg är viktigt för att centrera texten.

Klicka på fliken "Utkast" i instrumentpanelen för att öppna mappen Utkast. Det nya inlägget listas högst upp på din utkastslista.

Klicka på alternativet "Publicera" längst ner i inlägget och klicka sedan på "OK" för att publicera inlägget. Observera att inläggstexten inte visas centrerad i instrumentpanelen. Instrumentpanelen använder standard Tumblr Redux-layout, som överträffar paragraftaggen.

Välj din blogg från instrumentpanelen för att öppna dess huvudsida. Om du installerade ett center-motiverat tema är innehållet du postade i textinlägget centrerat.

Tips

Tumblr stöder också anpassade teman designade av dig eller en tredjepartsdesigner. För att installera ett tema från en annan källa än Theme Garden, kopiera och klistra in den nya temat HTML-kod över den befintliga koden i Tumblr HTML-redigeraren.

Varningar

Om du försöker infoga HTML-kod för att centrera texten i ett textinlägg och sedan publicera inlägget utan att spara det som ett utkast först tas HTML-koden bort från inlägget.