De 5 bästa budget MP3-spelarna

Om du slår ut en MP3-spelare i vår värld efter smarttelefonen är det mer troligt att du kallas en samlare av antikviteter än en avancerad teknisk guru. Visst, smartphones erbjuder en fantastisk allt-i-ett-lösning, men gräver strax under ytan och det är tydligt att en solid MP3-spelare fortfarande har en plats i dagens tekniska landskap.

Som dedikerade bärbara enheter för ditt digitala musikbibliotek erbjuder MP3-spelare inte bara löjlig batteritid, de kommer inte att skära in i telefonens inbyggda lagring eller din dyra dataplan. Dessutom är det ofta helt enkelt lättare att ansluta till högtalare med en bra gammal hjälpkabel än att fitta med Bluetooth-anslutningar varje gång du vill fastna. Och turen för oss har MP3-spelare fortsatt att utvecklas och gjort dem bättre - och billigare - än någonsin. Oavsett om du är en musiksnobb eller en avslappnad lyssnare kommer dessa fem alternativ att skramla över dina hörlurar utan att skramla i din plånbok.

Ingångsnivå: SanDisk Clip Jam

Om du bara letar efter grunderna, inte har ett enormt bibliotek och inte är så bekymrad över extra funktioner, kan SanDisk Clip Jam bara vara - vänta på det - din sylt.

Clip Jam har ett brett utbud av färger för knappt $ 30 och har 8 GB lagringsutrymme ombord, vilket enkelt kan utökas tack vare en microSD-kortplats. Batteriet ansluts i upp till 18 timmar och det spelar snyggt med format inklusive MP3, WMA och AAC. Den lilla 0,96-tums skärmen är barebones och kontrollerna är strikt knappbaserade, men dess klippbara natur gör det till en välsignelse för fitness-buffs. Inte konstigt att CNET utsåg det till de bästa budget-MP3-spelarna 2016.

För proffsen: AGPtEK Rocker

När du surfar på MP3-spelare kommer du att märka att termen "förlustfri" dyker upp då och då. Medan vissa digitala filer - från bilder till ljud - tappar en del av sin kvalitet jämfört med det ursprungliga källmaterialet, behåller förlustfria filer kvaliteten på den ursprungliga källan (vanligtvis till priset av en mycket större filstorlek).

Om du är en diehard musikentusiast som prioriterar ljudkvaliteten lika mycket som du prioriterar din budget, är AGPtEKs Rocker värt en titt. Rocker som tillverkas som "den minsta ljudfiler i världen" stöder Rocker alla förlustfria format du kan tänka dig, inklusive AIFF, APE, FLAC, OGG, WAV och WMA lossless. Den spelar också vanliga gamla förlorade format och har Bluetooth-kompatibilitet för trådlös anslutning till hörlurar och högtalare. The Rocker säljer för cirka $ 65, men du måste köpa ett microSD-kort för att få lagring på upp till 256 GB.

Rocking in Style: Colorfly C3 HiFi Music Player

Ibland lönar det sig att gå med den äldre modellen. Medan Colorfly C4 säljs för $ 400, gå bara en generation tillbaka och du tittar på en premium MP3-spelare till 1/8 av kostnaden - Colorfly gör fortfarande sin C3 HiFi Music Player lätt tillgänglig till $ 49,99 i dessa dagar.

När det släpptes 2014 (när det säljs för $ 150) sa ljudhuvudena på Audiophile On om C3, "ljudet är så bra att du bara behöver höra det för att förstå." Trots sitt budgetpris och skuggan av sin långt mer avancerade storebror, har C3 fortfarande en mycket högkvalitativ känsla, med ett metallhölje i zinklegering och en framträdande GAMMAL pekskärm som visar ett slående minimalt användargränssnitt. Den här har bara 8 GB medföljd lagring, men anti-störningsskydd och digital-analog kretsisolering garanterar högkvalitativt ljud.

För Apple-entusiaster: iPod Shuffle

Vi förstår - du har din iPhone, iPad, iMac och Apple TV på däck; du är midjan djupt i Apples ekosystem, och det gör livet bara lättare att hålla fast vid varumärket och hålla alla dina prylar synkroniserade. Om din musik lever och dör på iTunes är Apples egen iPod Shuffle din biljett. Denna ungefär 1,25-tums fyrkant, som namnet antyder, blandar bara låtar och har en kapacitet på bara 2 GB, men för enkelhetens skull får den jobbet gjort. Den har också Apples varumärkesstil, tillgänglig i sex nyanser av aluminium, och den senaste modellen inkluderar VoiceOver-funktionen - med ett tryck på en knapp kommer din musikspelare att berätta vad som spelas eller hur mycket batteri som finns kvar. Apple säljer Shuffle, komplett med gratis anpassad gravyr, för $ 49,99.

Ett balanserat alternativ: AGPtEK M20S

AGPtEKs M20S rullar ett brett utbud av MP3-spelarfunktioner till ett balanserat paket för 29,99 USD. Denna tunna metallgadget med subkreditkortstorlek stöder de vanligaste förlust- och förlustfria filformaten, kombinerar både pekskärm och knappkontroller, spelar låtar i upp till 14 timmar och till och med kastar in några förmåner som FM-radio och röstinspelning. Den levereras med 8 GB inbyggt lagringsutrymme, men möjliggör lagringsuppgraderingar på upp till 64 GB via microSD-stöd. Inte en dålig skiffer av funktioner för ett solidt val över hela linjen.