Så här parar du in Bluetooth-headset med iPhone

Du hittar den här guiden användbar, om du just har köpt Bluetooth-hörlurar och ser fram emot att använda dessa Bluetooth-hörlurar med iPhone. Nedan hittar du stegen för att para Bluetooth-headset med iPhone och även stegen för att ansluta, koppla bort och koppla bort Bluetooth-headset med iPhone.

Para Bluetooth-headset med iPhone

Genom att ansluta Bluetooth-headset till iPhone kan du lyssna på musik och svara på inkommande samtal på din iPhone utan att störa någon omkring dig.

Faktum är att de flesta Bluetooth-enheter kan överföra signaler upp till 30 fot, vilket praktiskt innebär att du borde kunna röra dig handsfree på ditt kontor eller hem, medan du fortfarande är ansluten till din iPhone via Bluetooth-headset.

Precis som alla andra Bluetooth-enheter är det första kravet att använda nya Bluetooth-headset med iPhone att koppla ihop dem med din iOS-enhet. När Bluetooth-headsetet är parat med iPhone blir det enkelt att koppla bort, koppla bort eller ansluta Bluetooth-headset till iPhone.

Steg för att para Bluetooth-headset med iPhone

Följ stegen nedan för att para Bluetooth-headset med iPhone.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. Klicka på alternativet Bluetooth på inställningsskärmen.

3. Slå på alternativet för Bluetooth på Bluetooth-skärmen.

4. Håll sedan Bluetooth-headsetet nära iPhone och slå på ON genom att hålla in strömbrytaren i cirka 5 sekunder.

På de flesta Bluetooth-headset är det nog att slå på enheten för att sätta Bluetooth-headsetet i upptäcktsläge. Se dock till att du hänvisar till instruktionerna som medföljde ditt Bluetooth-headset för att sätta dem i upptäcktsläge.

När du slår på Bluetooth-headsetet ser du LED-lampan på ditt Bluetooth-headset blinka, vilket innebär att det försöker ansluta till din iPhone.

5. Nu på din iPhone bör du kunna se ditt Bluetooth-headset visas under avsnittet ”Andra enheter” på Bluetooth-skärmen. Klicka helt enkelt på ditt headsetnamn så kommer Bluetooth-headsetet att kopplas ihop med din iPhone (se bild nedan).

Obs: På vissa Bluetooth-headset kan du bli ombedd att ange lösenordet för din enhet.

Passkey är en serie siffror som du kan hitta tryckt på ett klistermärke på baksidan av hörlurarna. Om inte, bör du kunna hitta lösenordet i instruktionshäftet.

6. När din iPhone har kopplats ihop med Bluetooth-headset ser du den under "Mina enheter" på Bluetooth-skärmen (se bild nedan).

Obs! Det är möjligt att para flera Bluetooth-headset med iPhone eller iPad. Men bara ett Bluetooth-headset kan vara aktivt åt gången.

Hur man kopplar bort Bluetooth-headsetet från iPhone.

När du är klar med Bluetooth-headsetet kan du koppla bort den från din iPhone när som helst och detta kopplar inte upp Bluetooth-headsetet från din iPhone.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. Klicka på alternativet Bluetooth på inställningsskärmen.

3. På Bluetooth-skärmen klickar du på ikonen “i” bredvid Bluetooth-headsetet (se bild nedan).

4. Klicka på Disconnect på nästa skärm.

Detta kommer att koppla bort Bluetooth-headsetet från din iPhone och Bluetooth-headsetet visas som "Inte anslutet" under "Mina enheter" (se bild nedan).

Anslut Bluetooth-headset till iPhone

När så krävs kan du ansluta Bluetooth-headsetet till iPhone igen genom att följa stegen nedan.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. Klicka på alternativet Bluetooth på inställningsskärmen.

3. På Bluetooth-skärmen klickar du på Namnet på ditt icke anslutna Bluetooth-headset.

Ditt Bluetooth-headset kommer att anslutas till din iPhone och du kan lyssna på musik eller ruttsamtal från din iPhone till Bluetooth-headset.

Koppla bort paret med Bluetooth-headset med iPhone

Som du har sett ovan kan du fortfarande se namnet på ditt Bluetooth-headset efter att ha kopplat bort det från din iPhone. För att ta bort Bluetooth-headsetet helt från iPhone måste du koppla bort det.

1. Öppna Inställningar på din iPhone.

2. Klicka på alternativet Bluetooth på inställningsskärmen.

3. På Bluetooth-skärmen klickar du på ikonen “i” bredvid Bluetooth-headsetet (se bild nedan).

4. På nästa skärm klickar du på alternativet Glöm den här enheten.

5. Klicka på alternativet Forget Device på popup-fönstret som visas.

Rutt inkommande samtal på iPhone till Bluetooth-headset

Nu när du har fått ditt Bluetooth-headset kan du gå handsfree genom att dirigera samtal på din iPhone till Bluetooth-headset.

1. Öppna Inställningar på din iPhone

2. Bläddra ner på inställningsskärmen och tryck på Allmänt.

3. Bläddra nedåt på skärmen Allmänna inställningar och tryck på Tillgänglighet.

4. Bläddra nedåt på skärmen Tillgänglighet och knacka på Samtalsljudruting.

5. På skärmen Audio Routing klickar du på alternativet Bluetooth Headset för att dirigera samtal på iPhone till ditt Bluetooth Headset.