Vad är DSL Lite?

DSL Lite är attraktivt för många internetanvändare på grund av dess lägre kostnad och lovade högre hastigheter. Till skillnad från traditionell DSL-tjänst kan många kunder spara mellan $ 10 och $ 20 per månad med DSL Lite. Denna kostnad är betydligt högre än uppringningstjänst, men kommer att tillfredsställa många av dem som längtar efter högre internethastigheter på en budget.

DSL Lite mot uppringning

DSL Lite är betydligt snabbare än uppringd Internet-tjänst. Den uppringda Internetens maximala hastighet är 56 Kbps (eller kilobyte per sekund). Hastigheten begränsas ytterligare av FCC-begränsningar för linjebuller och bandbredden för koppartelefonledningarna. Den maximala hastigheten för DSL Lite är å andra sidan upp till 768 Kbps.

Snabbare versioner av DSL

Många internetleverantörer erbjuder nu några olika DSL-paket, varav en är DSL Lite. Förutom Lite erbjuder AT&T till exempel DSL Ultra och Xtreme. Ultra och Xtreme kostar mellan $ 12 och $ 20 extra per månad för hastigheter så höga som 6,0 Mbps eller Megabyte per sekund. (Det finns över 1 000 kilobyte i en megabyte).

Hastighetsöverväganden

Många leverantörer erbjuder upp till 768 Kbps nedströms och 128 Kbps uppladdningshastighet. Nedströms avser den hastighet med vilken data kan laddas ner från Internet. Detta påverkar tiden det tar att ladda en webbsida eller ladda ner en mediefil. Uppladdnings- eller uppströmshastighet är den hastighet med vilken du kan ladda upp data till Internet eller skicka e-post. Snabbare DSL-produkter kommer att erbjuda nedströms hastigheter mellan 1,5 Mbps och 6,0 Mbps.

Utrustning

DSL Lite är bredband och kräver installation av ett bredbandsmodem. Ett bredbandsmodem kan anslutas till din dator med en enda Ethernet-kabel. Den måste också anslutas till telefonlinjen med en extra Ethernet-kabel. Förutom modemet har DSL Lite-användare, till skillnad från uppringda användare, möjlighet att konfigurera modemet med en router för trådlöst internet.