Hur man ändrar App Store-land på iPhone eller iPad

Så här ändrar du App Store Country på iPhone eller iPad, om du flyttar till ett nytt land eller vill ladda ner appar, musik, böcker och filmer tillgängliga i ett annat land eller region.

Ändra App Store Country på iPhone

Som du måste ha lagt märke till är vissa appar, musik, böcker och spel inriktade på en publik i specifika länder och de kanske inte är tillgängliga för nedladdning i alla länder.

Ibland har länder ibland sina egna rättvisa och orättvisa skäl för att placera begränsningar på innehåll, vilket faktiskt slutar att få människor att få åtkomst till begränsat innehåll med en VPN-tjänst.

Det vanligaste skälet för människor som vill ändra App Store Country är emellertid att kunna ladda ner innehåll som först görs tillgängligt i USA innan det tar sig till andra platser i världen.

Vad du ska göra innan du ändrar Apple Store Country

Du kan inte ändra App Store Country, om en prenumeration på någon Apple-tjänst är länkad till ditt Apple ID eller om du har butikskrediter kvar på ditt konto.

I sådana fall måste du spendera alla butikskrediter som finns kvar på ditt konto och avbryta prenumerationer för Apple-tjänster som är länkade till ditt Apple-ID.

Du måste också vänta på medlemskap, förbeställningar, filmuthyrning och säsongskort för att slutföra.

Om du har ett abonnemang för iCloud Storage måste du tillfälligt nedgradera till Free iCloud Storage-plan tills du kan byta till Nytt land eller region.

Det enda sättet att undvika dessa komplikationer är att skapa ett nytt Apple-ID och koppla det nya Apple-ID till det nya landet.

Vad händer när du ändrar App Store Country

När du ändrar App Store Country uppdateras din betalnings- och faktureringsinformation för alla Apple-tjänster som är kopplade till ditt Apple ID.

Detta innebär att din befintliga betalnings- och faktureringsinformation kommer att tas bort och ersättas av den nya betalnings- och faktureringsinformationen.

Om du inte vill tappa din befintliga betalnings- och faktureringsinformation måste du skapa ett nytt Apple-ID för användning i ett annat land.

Detta gör att du kan använda både ditt befintliga Apple-ID med dess associerade land, leveransadress, betalningsinformation och även ditt nya Apple-ID som är kopplat till ett annat land, adress och betalningsinformation.

Steg för att ändra App Store-land på iPhone eller iPad

Följ stegen nedan för att ändra App Store Country på din iPhone eller iPad.

1. Öppna Inställningar> tryck på ditt Apple ID-namn.

2. På Apple ID-skärmen klickar du på iTunes & App Store.

3. Klicka på ditt Apple-ID på nästa skärm

4. Klicka på Visa Apple ID på popup-fönstret som visas.

5. Om du uppmanas att logga in på iTunes & App Store genom att ange ditt Apple ID-lösenord.

6. På nästa skärm, tryck på Land / Region

7. Klicka på Ändra land eller region på nästa skärm.

8. Välj det land du väljer på skärmen Land / Region.

9. På skärmen Skick och villkor klickar du på Agree> på popup-fönstret, trycker på Agree för att bekräfta.

10. På nästa skärm väljer du din betalningsmetod> ange faktureringsnamn, adress, telefonnummer och tryck på Nästa.

Du kan välja alternativet Inget om du har ett presentkort eller inte vill ställa in en betalningsmetod ännu för ett annat land.

Obs: På skärmen Land / region kan du ange ditt aktuella telefonnummer, men fraktadressen måste vara en adress från det land som du har valt.

11. När du trycker på Nästa, uppmanas du att verifiera ditt Apple-ID.

När ditt Apple-ID har verifierats omdirigeras du till sidan Grattis. Klicka på Klar-alternativet längst upp till höger på skärmen för att spara inställningarna.